Kempele: Lii­kun­ta­vä­li­ne­lai­naa­mos­ta saa lainata kir­jas­to­kor­til­la mo­ni­puo­lis­ta vä­li­neis­töä – il­mai­sek­si

Lakeuden historia: "Jä­sen­mak­su mää­ri­tel­tiin mai­to­lit­rois­sa" – Veijo muis­te­lee unoh­duk­siin jääneen jär­jes­tön his­to­riaa

Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lu­mi­joen kun­to­sa­li ja lii­kun­ta­sa­li sul­je­taan tois­tu­van il­ki­val­lan vuoksi kah­dek­si vii­kok­si – lu­mi­jo­ki­nen sa­li­har­ras­ta­ja lupaa te­ki­jöi­den jäl­jil­le joh­ta­vas­ta vin­kis­tä 200 euron palk­kion

Lumijoki
Sotkua on syntynyt, toistuvasti ja paljon.
Sotkua on syntynyt, toistuvasti ja paljon.

Lumijoen kunta ilmoittaa sulkevansa liikuntasalin ja kuntosalin kahdeksi viikoksi. Tänä aikana kaikki toiminta tiloissa on kielletty.

Kieltoa perustellaan tilojen toistuvalla sotkemisella.

–Mikäli sotikijat ilmoittautuvat, voimme harkita tilojen avaamista tätä aiemmin, kunta tiedottaa Facebook-sivuillaan.

Lumijokinen kuntosaliharrastaja Akseli Sutela lupaa syyllisten löytymiseen johtavasta vinkistä 200 euroa.

– Sen saa puhtaana käteen. Suorastaan vituttaa tällainen perseily. Ensin oli koronan takia sali pitkään kiinni, ja viimein kun se saatiin auki, niin joku tekee tällaista.

Sutela käy salilla viisi kertaa viikossa, kaksi tuntia kerrallaan. Yleensä hän treenaamassa illalla yhdeksän ja yhdentoista välillä.

– Joskus olen jotain pientä sotkua nähnyt, mutta en tällaista. Kameravalvonta olisi hyvä. Lätkällähän sinne mennään sisään, joten en tiedä miten ja mihin aikaan tekijät ovat tulleet, Akseli Sutela pohtii.

Kun korona viime vuonna sulki kunnan salin, sai Sutela vuokrattua laitteet autotalliinsa. Sali sulkeutui aukaisun jälkeen uudelleen joulukuussa ja oli kiinni helmikuulle saakka.

– Nyt on vuorolistoilla päässyt varamaan siten, että maksimissaan kolme henkilöä on paikan päällä treenaamassa, omaksi ilokseen punttia nostava lumijokinen toteaa.