Liminka kou­lut­taa lintu- ja luon­to-op­pai­ta – kou­lu­tuk­ses­ta kiin­nos­tu­neet voivat il­moit­tau­tua kes­ki­vii­kos­ta 21. huh­ti­kuu­ta alkaen

-
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Limingan kunta aloittaa hankkeen, jossa koulutetaan lintu- ja luonto-oppaita. Kunta on saanut hankkeeseen liki 28 000 euroa Nouseva rannikkoseutu ry:ltä.

Limingan kunta kertoo, että Mikä lintu se tuiki tuntematon -hankkeessa on tarkoitus kouluttaa 10–15 uutta opasta. Koulutus toteutetaan toukokuun ja syyskuun välisenä aikana lintujen kevät- ja syysmuuttojen välillä.

Kaikkiaan koulutus kestää noin neljä viikkoa. Koulutukseen sisältyy lintujen tunnistusta, valokuvausta, lintuoppaana toimimisen perusteita sekä retkiä lintukojuille. Lisäksi koulutukseen kuuluu tuotteiden paketointiin, myyntiin ja markkinointiin keskittyvä osio, kulttuurituntemusta ja asiakaspalvelua käsittelevä kokonaisuus, turvallisuusasioihin keskittyvä koulutus ja matkailualan näkökulmasta toteutettava taloushallinnon osuus.

Kurssin pääkouluttajana toimii Finnature Oy. Ensiapukoulutuksesta vastaa Suomen Ensiaputalo. Koulutustahojen haku on muuten vielä kesken.

Haku koulutukseen aukeaa keskiviikkona 21. huhtikuuta. Koulutuksesta kiinnostuneet voivat ilmoittautua Limingan kunnan verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella. Koulutus toteutuu, mikäli osallistujia saadaan kasaan vähintään 10. Lintu- ja luonto-opaskoulutuksen lopullinen hinta on noin 322–471 euroa riippuen osallistujamäärästä.

Koulutus toteutetaan mahdollisuuksien mukaan lähiopetuksena Limingan kunnan ja lähikuntien alueella. Osittain koulutukseen voi osallistua myös etänä.