Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Li­min­gas­sa vuoti par­haim­mil­laan 23 kuu­tio­ta vettä tun­nis­sa: Tu­pok­sen vuo­to­koh­ta löy­det­ty, Ke­tun­maan osalta vuoto jatkuu edel­leen –nyt ha­vait­tu Vuoto myös Tem­mek­sel­lä

Vuoto ei ole vaikuttanut veden saatavuuteen, mutta paine voi heikentyä.

Liminka

Limingan Vesihuolto Oy:n kenttämiehistö on paikantanut Tupoksen vuotokohdan. Vesihuolto ilmoitti sunnuntaina Tupoksessa olevasta vuodosta ja pyysi alueen asukkaita ilmoittamaan mahdollisista vuotokohdista.

Tupoksessa vuoti vettä 20 kuutiota per tunti. Vuotokohta korjataan lähipäivinä. Sen osalta vaikutusalueen kiinteistöjä informoidaan tilanteesta. Lisäksi Ketunmaan alueelta on havaittu vuotokohta. Siellä menee hukkaan kolme kuutiota tunnissa. Ketunmaan osalta vuoto jatkuu.

Lisäksi on havaittu vuoto Järvitalon alueella Temmeksellä. Sitäkään ei ole paikannettu.

– Lumi on pinnastaan kovaa, joten ojissa ja maan alla voi olla paljon vettä mitä ei huomata, kertoo toimitusjohtaja Katja Arvola.Kannattaa ilmoittaa meidän päivystysnumeroon, jos havaitsee jotain, Arvola kannustaa.

Päivystysnumero on 044 3001 790.

Myös muilla vesiyhtiöillä on ollut vuoto-ongelmia. Oulun Veden isosta vuodosta uutisoitiin aiemmin, ja viikonloppuna Paavolan Vedellä oli iso vuoto. Se kuitenkin paikallistettiin nopeasti.

– Oletettavasti meidän runkolinjamme vuotaa jostain kohtaa. Vettä on edelleen saatavilla verkostosta, mutta paine voi heikentyä. Ankkurinlahden alueelta on tullut jo viestejä heikentyneestä paineesta, Arvola totesi maanantaiaamuna.

Rantalakeus seuraa tilanteen kehittymistä.

EDIT: 22.3.2021 kello 14.11. Korjattu uusi tieto Tupoksen vuodon osalta.