
Limingan lukiossa järjestettiin ensimmäistä kertaa ilmastoaiheinen teemaviikko 26.4.-30.4. Sen tarkoituksena on herättää lukiolaisten kiinnostus ekologisiin valintoihin ja saada aikaan ilmastoaiheista keskustelua. Lukiolla halutaan saada nuoret pohtimaan ilmastonmuutosta muustakin kuin luonnontieteellisestä näkökulmasta.
Teemaviikon järjestivät Limingan lukion ympäristöraadin sekä opiskelijoiden ilmastopaneelin jäsenet. Opiskelijoiden ilmastopaneeli on Ilmastonmuutos lukioihin -hankkeen järjestämä yhteisö, joka pyrkii luomaan Pohjois-Pohjanmaan lukioille pysyviä ympäristöystävällisiä tapoja. Opiskelijoiden ilmastopaneelissa on mukana lukiolaisia ympäri Pohjois-Pohjanmaata sekä korkeakoulutuutoreita, jotka opastavat lukiolaisia.
Ilmastonmuutos lukioihin -hanke myös rahoitti teemaviikon toteutuksen ja tarjosi koulutusta sekä erilaisia työpajoja ilmastopaneelin jäsenille. Limingan lukiosta kuusi opiskelijaa osallistuivat ilmastopaneelin toimintaan ja he yhdessä kahden tuutorin kanssa suunnittelivat ilmastoviikon ja alkoivat työstää viikon toteutusta Limingan lukion ympäristöraatilaisten ja opettajien kanssa.

Ympäristöraati on osa Vihreä lippu -kestävän kehityksen ohjelmaa, joka on suunnattu kouluille, päiväkodeille, oppilaitoksille sekä nuorten vapaa-ajan toimijoille. Limingan ympäristöraati koostuu noin 30 lukiolaisesta ja viidestä opettajasta.
–Yhteistyöllä saimme aikaiseksi ilmastoviikon toteututuksen ja tavoitteena olisi, että ilmastoviikko jäisi Limingan lukioon teemaviikoksi ja se pidettäisiin joka kevät eri teemalla. Tänä vuonna ilmastoviikon teemoja oli kaksi: kestävä kehitys sekä kasvisruokavalio.
Lukion seinille ripustettiin julisteita. Niissä esiteltiin erilaisia ekologisia valintoja, jotka lukiolainen voi tehdä, kuten vaatteiden ostaminen nettikirpputoreilta ja julkisen liikenteen suosiminen. Käytäviltä löytyi myös ruokien hiilijalanjälkitaulukko sekä kirjavinkkaus ilmastoaiheisista kirjoista.
Keskiviikkona 28.4. lukiolaisille pidettiin kestävä idea -työpaja, jossa luokat jaettiin neljän hengen ryhmiin ja ryhmissä opiskelijat pääsivät ideoimaan ekologisen yrityksen, tapahtuman tai palvelun. Mahdollisuutena oli myös tehdä muokkauksia valmiina olevaan palveluun, tapahtumaan tai yritykseen. Ideoita tuli valtavasti ja parhaat niistä palkittiin.
Lukiolaiset ehdottivat ympäristöystävällisiä muutoksia kouluun, huvipuistoihin, ravintoloihin, kirjastoon ja jopa kuntosalille!