Li­min­gan kunta kam­pan­joi yhdessä yh­dis­tys­ten kanssa ko­ro­na­ro­ko­tus­ten puo­les­ta – myös kirk­ko­her­ra ja rau­han­yh­dis­tyk­sen pu­heen­joh­ta­ja kan­nus­ta­vat ro­ko­tuk­siin

Kuntalaisia kannustetaan sosiaalisessa mediassa haastamaan muita mukaan tunnisteilla "HyväTerveempiLiminka "MekinKannustamme ja "OlenMukana.

Liminka
Limingan kunnan kampanjassa kannustetaan koronarokotteelle.
Limingan kunnan kampanjassa kannustetaan koronarokotteelle.
Kuva: Limingan kunta

Limingan kunta kampanjoi alhaisen rokotuskattavuuden nostattamiseksi. Kunta ottaa yhdessä useiden eri toimijoiden kanssa kantaa rokotusten puolesta.

Kampanjaan ovat oman kommenttinsa antaneet muun muassa kunnanjohtaja Pekka Rajala, kirkkoherra Pekka Tuomikoski, Limingan rauhanyhdistyksen puheenjohtaja Jari Tuunanen ja kunnan hoito- ja hoivatyönjohtaja Riitta Ruottinen.

Myös Limingan Eläkeläiset ry on mukana.

Torstaiaamuna alkaneessa kampanjassa haastetaan kunnassa toimivia muitakin yhdistyksiä ja yhteisöjä rohkaisemaan kuntalaisia hakemaan rokotteen.

– Olen itse ottanut Limingassa julkisen terveydenhuollon puolella kaksi koronarokotetta. Tämä ei ole mielestäni millään tavalla ideologinen kysymys, vaan liittyy kansanterveyteen ja epidemian taltuttamiseen samalla tavoin kuin muutkin rokotteet, Tuomikoski huomauttaa kunnan tiedotteessa.

Tuunanen toimii työssään Siikalatvan, Lumijoen ja Kärsämäen tartuntatautilääkärinä. Hänkin kannustaa kaikkia kuntalaisia ottamaan koronarokotteet, koska rokotus suojaa erittäin hyvin vakavilta koronainfektioilta.

"Kehotan kaikkia, niin nuoria kuin vanhempia, ottamaan koronarokotteen."
Pekka Rajala
Kunnanjohtaja

– Rokotekattavuuden noustua pääsemme aukaisemaan yhteiskunnan ja luopumaan koronarajoituksista. Omassa perheessänikin rokotekattavuus on jo erittäin hyvä, hän kertoo tiedotteessa.

Liminka nousi aiempien otsikoihin, sillä rokotuskattavuus nuorimmassa ikäluokassa on Oulun seudun ja koko Pohjois-Pohjanmaan pienin. Kun Oulussa 12–15-vuotiaista ensimmäisen koronarokotuksen oli viime viikolla saanut 66,6 prosenttia, Limingassa prosenttiosuus oli 27,3.

Limingan kouluilla koronarokotukset käynnistyivät viime perjantaina. Sen jälkeen yli sata 12-15 -vuotiasta nuorta on rokotettu tai heillä on rokotusaika varattuna.

Kunnanjohtaja Rajala sanoo koronarokotteessa olevan kyse vastuunottamisesta itsestä, mutta ennen kaikkea toisista.

– Kehotan kaikkia, niin nuoria kuin vanhempia, ottamaan koronarokotteen. Ottamalla rokotteen turvaamme, että voimme harrastaa ja tavata toisiamme vapaasti ja turvallisesti.

Kunnan viestinnästä painotetaan, ettei kampanjan tarkoitus ole painostaa ketään.

– Tarkoitus on kannustaa ja innostaa! Jokaisella on ilman muuta yksilönä vapaus valita,  viestintä- ja tapahtuma-asiantuntija Anu-Maija Kärjä toteaa.