Li­min­gan kes­kus­taan ha­lut­tai­siin maail­man­pyö­rä, uusi tori ja mei­je­ris­tä kult­tuu­ri­ta­lo – tiis­tai-il­lan työpaja syn­nyt­ti paljon ideoita

Liminka
Voisiko Limingan torilla näyttää tältä?
Voisiko Limingan torilla näyttää tältä?
Kuva: Limingan kunta

Luonnonkukkaketo, Liminka-maailmanpyörä, uusi tori, ryteikköjen raivaaminen, viljavan peltomaiseman säilyminen ja meijerialueen monipuolinen kehittäminen lähijuna-asemana, kauppakeskuksena tai vaikkapa kulttuuritalona. Tässä vain muutamia ideoita ja kehittämistarpeita, joita tiistai-iltana järjestetty työpaja synnytti. Kunnanarkkitehti Venanzia Rizzi kiittelee illan saldoa.

– Olen todella tyytyväinen, että niin moni halusi käyttää aikaansa ja osallistua työpajaan: oli ilo kuulla upeita ja monipuolisia kehittämisideoita ja nähdä innostunutta osallistumista!, hän kiittelee kunnan tiedotteessa.

Vaikka ilta toteutettiin koronatilanteen vuoksi etäyhteyksin, se onnistui osallistujiltakin saatujen kommenttien perusteella hyvin.

– Työpajan perusteella tehdään kaavaluonnos. Tämä kaavaluonnos laitetaan myös nähtäville ja luvassa on sen pohjalta samantyyppinen työpaja, Rizzi jatkaa.

Kirkonkylän asemaseudun kaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 24.3.2021 asti.