Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Lei­jo­nat ko­ko­si­vat yli tuhat kassia jaet­ta­vak­si uk­rai­na­lai­sil­le

Lions I -piirissä paikalliset lionsklubit pakkasivat Ukrainalasille jaettavat avustuskassit.
Lions I -piirissä paikalliset lionsklubit pakkasivat Ukrainalasille jaettavat avustuskassit.
Kuva: Tero Takalo

Leijonat ovat jakaneet uusia avustuspaketteja Ukrainasta paenneille Oulussa, Raahen seudulla, Lakeuden alueella ja Kainuussa. Nyt jaettu erä on jatkoa viime lokakuussa toteutetulle vastaavalle tapahtumalle.

Noin 40 euron arvoiset avustuskassit sisältävät erilaisia peseytymisvälineitä, yleispuhdistus- ja pesuaineita, kuivattuja hedelmiä ja perusrasvoja sekä erilaisia kotitalouskoneita.

Lions I -piirin projektipäällikkö Jari Hautala kertoo, että tuotteiden kilpailutuksen, kuljetuksen ja talkootilat järjesti pääyhteistyökumppani Halpa-Halli, joka tuki hanketta myös taloudellisesti.

– Kaiken kaikkiaan avustuskasseihin on käytetty noin 55 000 euroa. Summalla on saatu alueella yli tuhat kassia, Hautala laskeskelee.

– Päärahoittajana on kansainvälinen Lions-järjestö noin 40 000 eurolla sekä useita yksittäisiä lionsklubeja Oulun, Raahen ja Kainuun alueelta.

Paikalliset lionsklubit pakkasivat kassit ja toimittivat ne aiemmin sovittuihin jo olemassa oleviin jakopisteisiin.

Oulussa avustuskassit jaetaan pakolaisille Ukraina Help Centerin ja Kainuussa Sotkamon Ukraina-keskuksen kautta. Raahen seudulla kassit jaettiin oppilaiden mukana perheisiin.