Mainos: La­keus­rak­kau­den vah­vis­ta­ja. Tutustu Ran­ta­la­keus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Lauan­tain Li­min­gan kan­sal­li­set hiihdot ja sun­nun­tain Zep­pe­lin-hiih­dot hiih­de­tään ilman yleisöä – Kem­pe­lees­sä hiih­de­tään tiis­tai­na myös Ran­ta­la­keus-cu­pin osa­kil­pai­lu ylei­söt­tä: "Ilman maskia saa olla vain läm­mit­te­lyn ja kil­pai­lu­suo­ri­tuk­sen aikana"

Zeppelin-hiihtoihin tulossa osallistujia Inaria myöten.

Zeppelin-hiihdoissa hiihdetään sunnuntaina. Ilman yleisöä.
Zeppelin-hiihdoissa hiihdetään sunnuntaina. Ilman yleisöä.
Kuva: Juha Siekkinen

Sekä lauantaina Limingan Rantakylässä järjestettävät kansalliset hiihdot että sunnuntaina Kempeleen Köykkyrissä pidettävät Zeppelin-hiihdot järjestetään, mutta ilman yleisöä.

Rauno Kukkonen Zeppelin-hiihtojen järjestäjistä toteaa, että kisojen onnistumiseksi on tehty paljon varotoimenpiteitä. Hiihtäjät saavat olla ilman maskia vain lämmittelyn ja kilpailun aikana. Palkinnot jaetaan heti sarjan jälkeen 15 minuutin protestiajan päätyttyä. Sen jälkeen hiihtäjien tulee poistua kilpailualueelta.

– Makkaraa ei myydä, eikä mehuja tarjoilla. Hiihtäjän tulee tietää oma numeronsa ennakkoon, ja numerolappu haetaan makkarakopilta. Hiihdon jälkeen lappu pudotetaan laatikkoon ja maski laitetaan kasvoille, Kukkonen ohjeistaa.

Hiihtoon on ilmoittautunut 214 hiihtäjää – aina Inarista saakka. Kukkonen pitää määrää hyvänä, sillä viikonloppuna Pohjois-Pohjanmaalla järjestetään useita kilpailuja.

– Esimerkiksi kymmenvuotiaissa pojissa on 20 hiihtäjää, hän iloitsee.

Myös Limingassa turvatoimet ovat tiukat. Limingan Niittomiehistä muistutetaan, että jokaisen kilpailijan, toimitsijan, huoltajan tai muuten kilpailualueella olevan henkilön on noudatettava viranomaisten antamia yleisiä ohjeita, sekä järjestän alla mainittuja ohjeita tartuntariskin minimoimiseksi.

Kisapaikalle voivat tulla vain kilpailijat ja yksi huoltaja per hiihtäjä. Kilpailupaikalla tulee pitää kahden metrin turvaväli toisiin henkilöihin.

Suorituksen jälkeen kilpailupaikalta tulee poistua. Lähtöpaikalla saavat olla vain yhden sarjan hiihtäjät kerrallaan turvavälein. Kasvomaskia suositellaan käytettävän kilpailupaikan alueella aina muulloin kuin kisasuorituksen aikana.

Lähtölistat julkaistaan internetissä. Palkinnot jaetaan samoin kuin Kempeleessä heti kunkin sarjan tulosten valmistuttua ja lyhyen protestiajan jälkene.

Kisapaikalla ei ole buffettia, mutta kisailijoille on tarjolla lämmintä mehua kisasuorituksen jälkeen.

Tiistaina Kempeleessä kisataan Rantalakeus-cupin osakilpailu, joka on jäämässä cupin ainoaksi tänä talvena. Myöskään sinne yleisö ei pääse paikan päälle. Kaikki palkitaan, mutta palkintojenjako järjestetään ulkona.