Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Läm­mi­tys­re­mont­tien avus­tus­ha­ke­mus­ten ruuhkat on saatu pu­ret­tua ely-kes­kuk­sis­sa – rahaa olisi vielä 12 000 re­mon­tin te­ki­jäl­le

Avustusta voi saada esimerkiksi maalämpöjärjestelmän asentamiseen. Kuvituskuva.
Avustusta voi saada esimerkiksi maalämpöjärjestelmän asentamiseen. Kuvituskuva.
Kuva: Vesa Joensuu

Suosittua lämmitysremonttiavustusta on yhä saatavilla ely-keskusten kautta. Avustusta riittää ely-keskusten mukaan vielä 12 000 öljy- tai maakaasulämmityksen vaihtajalle.

Avustusta on myönnetty jo yli 24 000 suomalaiselle pientalon omistajalle. Avustukset ovat olleet joko 2 500 tai 4 000 euroa.

Ely-keskusten mukaan avustushakemuksen saa nyt käsiteltyä nopeasti, sillä suositun avustuksen käsittelyruuhka on saatu purettua. Öljylämmityksen vaihtajien hakemusten käsittelyaika ehti venyä välissä lähes vuoden mittaiseksi.

Ryhmäpäällikkö Vesa-Pekka Heikkilän mukaan öljylämmityksestä luopuvat saavat avustuspäätöksen noin kahdessa kuukaudessa ja jono on lyhenemässä. Maakaasulämmityksestä luopuville päätös tulee noin kuukaudessa.

Avustusta voi hakea Aluehallinnon sähköisessä asiointipalvelussa.

4 000 euron avustus myönnetään, kun öljylämmitys vaihdetaan maalämpöpumppuun, ilma-vesilämpöpumppuun tai kaukolämpöön. Muihin lämmitysjärjestelmiin siirryttäessä avustus on 2 500 euroa.

Avustusta voi saada ympärivuotisessa asuinkäytössä olevaan pientaloon. Öljylämmitysjärjestelmä tai maakaasulaitteisto tulee poistaa kokonaan. Avustusta ei saa, mikäli uusi lämmitysjärjestelmä käyttää fossiilisia polttoaineita tai biokaasua tai -öljyä. Remonttiin voi saada vain valtionavustusta tai kotitalousvähennystä, mutta ei molempia.