La­keu­den pe­sä­pal­lo­vai­kut­ta­jil­le pal­kin­to­ja – ­saa­jien jou­kos­sa Han­nu­nie­mi, Sa­lo­ran­ta, Korpela ja Helin

Sami Saloranta on yksi Suomen Pesäpalloliiton muistamista pesäpallovaikuttajista.
Sami Saloranta on yksi Suomen Pesäpalloliiton muistamista pesäpallovaikuttajista.
Kuva: Leinonen Jukka

Rantalakeus. Suomen Pesäpalloliitto jakoi satavuotisjuhlavuotensa kunniaksi palkintoja lajin eteen tehdystä arvokkaasta työstä. Yksi palkinnon saajista oli Tyrnävän Tempauksen Päivi Hannuniemi. Menestyksekkään pääsarjatasolla tehdyn pelaajauransa jälkeen Hannuniemi on ollut Tyrnävän Tempauksen pesäpallojaoston pitkäaikainen puheenjohtaja ja useiden ikäluokkien juniorivalmentaja Tyrnävällä. Hannuniemi tunnetaan myös työstään pesisleirien eteen.

Palkittujen joukkoon kuului myös Kempeleen Kirin miesten superpesisjoukkueen manageri Sami Saloranta. Oman pelaajauransa jälkeen hän lähti nostamaan miespesäpalloilua Kempeleessä pääsarjaan. Palkintoperusteiden mukaan Saloranta on mahdollistanut työllään nykyisen superpesisjoukkueen toimintaedellytykset.

Kempeleen Kirin pitkäaikainen taustatoimija, juniorivalmentaja, tuomari-, talous- ja talkoovastaava Ilkka Korpela sai myös palkinnon.

Oulunsalon Vasamaan pitkään kuulunut Harri Helin sai palkinnon yli 50-vuotisen tuomariuransa ansiosta. Hän on opastanut myös nuorempia tuomareita Pohjois-Pohjanmaalla ja toiminut useilla valtakunnallisilla ja alueellisilla leireillä talkoovastaavana.

Pesäpallotuomari Harri Helin.
Pesäpallotuomari Harri Helin.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Sata vuotta täyttävä Suomen Pesäpalloliitto jakaa juhlavuonnaan sata palkintoa lajin eteen tehdystä työstä. Muut palkitut olivat Jussi Meriläinen ja Tero Haipus.

Palkinnot jaettiin D-ikäisten alueleirillä Oulussa torstaina Oulun Lipon ja Simon Kirin välillä.