NÄKÖISLEHTI: Lue tästä Rantalakeuden Kesä -julkaisu maksutta

Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Kolumni

Ky­lä­jou­lu­ka­len­te­ri tulee taas – luukku voi olla yk­si­tyi­nen koti, talli, mökki, met­sä­pol­ku tai jonkin jär­jes­tön tempaus

Hailuoto

-
Kuva: Heli Rintala
Kirkon ikkunasta

Jälleen lähestyy se aika vuodesta kun hyvä lämmin hellä on mieli jokaisen – näin ainakin uskomme ja toivomme. Joulun aika katkaisee kylmän ja synkän vuoden ajan tunnelmallaan, sanomallaan ja jouluun liittyvillä muistoillaan. Me pimeyden keskellä vaeltavat näemme valoa.

Hailuodossa olemme jo vuodesta 2008 lähtien kokoontuneet adventin ajan 1.-24.12 joka päivä odottamaan joulua jonkin kyläjoulukalenterin luukun merkeissä.

Luukku voi olla yksityinen koti, talli, mökki, metsäpolku tai jonkin järjestön tempaus.

Se voi olla joululaulutilaisuus, konsertti kirkossa, puurojuhla tai vaikka haaste valaista vuoden lyhimpänä päivänä Hailuodon pihat, puutarhat ja tienhaarat jouluisilla tunnelmavaloilla.

Ihmiset haluavat tulla yhteen ja etsiä lämpöä ja läheisyyttä toisistaan. Erityistä syytä tai ohjelmaa ei aina tarvita – lämmin juoma ja yhdessä viritetty ”Maa on niin kaunis” riittää jo vallan hyvin.

Hailuodon kyläjoulukalenterin tapahtumat julkaistaan ensimmäistä adventtisunnuntaita edeltävällä viikolla. Ensimmäisen adventtisunnuntain jumalanpalveluksen aluksi 28.11 julistetaan saareen adventtirauha kirkon kerhohuoneen parvekkeelta. Toivotamme niin luotolaiset kuin mantereen vieraatkin tervetulleiksi kalenterin tapahtumiin!

Timo JuntunenKirjoittaja on Hailuodon kirkkoherra.