Mainos: Talvitarjouksena Rantalakeus Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Kuu­luu­ko ananas piz­zaan? Tu­pok­sen kou­lu­lai­set vas­ta­si­vat pi­ka­ruo­ka­ky­se­lyyn

Tupos

Kuuluuko ananas pizzaan? Kumpi on parempi, pizza vai hampurilainen? Katsotaan, millainen sapuska on oppilaiden mieleen ja millainen muona kuuluu kauas heidän lautasiltaan.

Seitsemästä eri pikaruokaravintolasta Tupoksen yläkoululaisten pikaruokakyselyssä ensimmäiselle sijalle kiipesi maailmanlaajuinen McDonald’s, joka sai yli kolmasosan koululaisten äänistä. Hyväksi kakkoseksi päätyi Hesburger. Tasan yhden äänen kyselyssä ansaitsi suomalainen Rolls, joka jäi viimeiselle sijalle tiukassa kamppailussa.

-

Kotipizzan pizzat maistuvat yläkoululaisille. Lempipizzeriakseen suomalaisen Kotipizzan valitsi 49,6 prosenttia vastaajista. Limingan uusimman tulokkaan Limingan pizza & kebabin maukkaita pizzoja tuposlaiset nuoret eivät ole vielä ehtineet maistaa.

Yli 80 prosenttia tuposlaisista hakee pikaruokansa Kempeleestä Limingan tai Oulun sijaan. Syynä Kempeleen suosiolle ovat ravintoloiden läheisyys toisistaan ja kotiinkuljetusmahdollisuus. Limingan yrittäjät voisivat nostaa suosiotaan laajentamalla kotiinkuljetusaluetta Tupokseen asti.

-

Pizzan ja hampurilaisen kamppailu suosiosta oli tiukka. Kamppailu ensimmäisestä sijasta päättyi yhdeksän äänen erolla pizzan voittoon. Monipuoliset täytteet ja syötävän määrä ovat osa syy pizzan voittokulkuun.

Vaikka molemmat ruoat ovat mielestämme maistuvia, majoneesia pursuavat hampurilaiset olisivat ansainneet voiton. Hampurilaisen maukkaat pihvit ja monipuoliset täytteet koottuna yhteen kasaan tekevät hampurilaisista helpon syötävän, ja uusia maukkaita makuelämyksiä tuo sen tiivis kokonaisuus, joten jokaisesta puraisusta hampurilaisesta saa täyteläisen suupalan.

-

Viimeiseksi mutta ei vähäisemmäksi yksi tärkeimmistä pikaruokaan liittyvistä kysymyksistä: kuuluuko ananas pizzaan?

Yli 60 prosenttia oppilaista kertoo makean ananaksen kuuluvan heidän suolaisiin pizzoihinsa. Kaupan hedelmähyllyltä tuttu eksoottinen ananas tuo mukavaa raikkautta ja makeutta pizzoihin. Ananas lisää myös lihaisiin pizzoihin piristävää keltaista väriä.

-

Juttu on osa viime viikolla vietettyä Uutisten viikkoa.