Urheilu : Ran­ta­la­keus-maas­to­jen infon löydät täältä

Ko­ro­na­ra­joi­tuk­set ja -suo­si­tuk­set jat­ku­vat ainakin kaksi viikkoa –nyt pää­tök­set voimasa 18. tam­mi­kuu­ta saakka

Rantalakeus
Hailuoto on ainoa lakeuden kunta, jossa koronatapauksia on vielä alle viisi.
Hailuoto on ainoa lakeuden kunta, jossa koronatapauksia on vielä alle viisi.
Kuva: Toni Länkinen

Kunnissa jatketaan koronarajoituksia ja -ohjeita 18. tammikuuta saakka. Pohjois-Pohjanmaa on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa, ja alueellinen koordinaatioryhmä suosittelee rajoitusten jatkamista. Pohjois-Pohjanmaalla on uusia tartuntoja ollut kahden viikon aikana 155. Sairaalahoidossa Oysissa on kuusi potilasta. Ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohden on 37,7.

Liminka tiedotti rajoitusten jatkamisesta heti maanantaina aamupäivästä. Limingassa ohjeet ja rajoitukset pysyvät ennallaan lukuun ottamatta lasten ja nuorten ryhmäharrastustoimintaa, jota voidaan jatkaa torstaista alkaen lajiliittojen ja THL:n neuvoja noudattaen. Myös Kempeleessä lasten ja nuorten ryhmäharrastustoimintaa voidaan jatkaa.

Sisä- ja ulkotilojen yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on enintään kymmenen. Koordinaatioryhmä ei suosittele yksityistilaisuuksien järjestämistä. Poikkeuksena ovat pienimuotoiset muistotilaisuudet.

Etätyötä suositellaan mahdollisimman laajasti, samoin etäkokouskäytäntöjä.

Lukiot jatkavat etäopetuksessa, samoin ammatilliset oppilaitokset, vapaan sivistyön oppilaitokset, ammattikorkeakoulut ja yliopistot.

Ensisijaisen tärkeää on koordinaatioryhmään mukaan noudattaa 1–2 metrin turvavälejä ja aina, kun mahdollista, pestä käsiä, käyttää käsidesiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan ja välttää kasvojen koskettelua.

Koordinaatioryhmä muistuttaa, että ylimääräisiä lähikontakteja pitäisi välttää. Sairaana tulee jäädä kotiin ja tarvittaessa mennä koronavirustestiin.

Valtakunnallinen neuvontapuhelin palvelee numerossa 029 553 5535 arkisin kello 8–21 ja lauantaisin kello 9–15. Numerosta saa yleistä tietoa koronaviruksesta, mutta ei terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.