Mainos: La­keus­rak­kau­den vah­vis­ta­ja. Tutustu Ran­ta­la­keus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kes­kus­tan rea­lis­ti­nen vih­reys: "I­deo­lo­gi­sis­ta syistä lo­pe­te­taan ko­ti­mai­sen turpeen käyttö ja seu­raa­vak­si rekat ajavat haketta Venäjän puo­lel­ta"

Keskustan tulee kirkastaa omaa politiikkaansa. Keskustan juuret ovat syvällä Suomen maaperässä. Nuo juuret tulee muistaa ja niitä kunnioittaa. Noista Keskustan juurista kumpuaa arkijärkinen suhtautuminen luontoon. Keskustan vihreys ei museoi tai, yritä säilyttää muuttumattomana. Luonto muuttuu aina!

Keskustan politiikassa tulee korostaa sitä, kuinka luonnosta, maasta ja metsistä huolehditaan, vaikka niitä hyödynnetään. Agraari-keskustalaiseen ajatteluun kuuluu se, että maat ja metsät luovutetaan seuraaville sukupolville aina paremmassa kunnossa, niitä ei silloin tuhota, vaan vaalitaan ja kunnioitetaan, vaikka niistä otetaankin itselle työ ja elanto. Nurmiviljely ja metsät ovat suomalainen ratkaisu ilmastonmuutokseen, ei sen aiheuttaja. Voimakkaassa kasvussa olevat nuoret metsät ovat tehokas hiilinielu. Keskustalaiset arvot ovat yhteiset, asuu sitten maalla tai kaupungissa.