NÄKÖISLEHTI: Lue tästä Rantalakeuden Kesä -julkaisu maksutta

Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Kes­kus­kaup­pa­ka­ma­rin tekemä kysely: 75 pro­sent­tia yri­tyk­sis­tä kan­nat­taa laa­jen­ne­tun ro­ko­te­pas­sin käyt­töön­ot­toa – ko­ro­nas­ta joh­tu­vat pois­sa­olot ai­heut­ta­neet monelle on­gel­mia

75 prosenttia kauppakamarikyselyyn vastanneista yrityksistä kannattaa laajennetun rokotepassin käyttöönottoa.

Keskuskauppakamarin mukaan kyselyyn vastanneista yrityksistä 75 prosenttia piti rokotepassia tarpeellisena keinona normaaliin pääsemiseksi. Kymmenen prosenttia ei pitänyt passia tarpeellisena ja 14 prosenttia ei pitänyt asiaa merkityksellisenä.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemen mukaan kyselytulos viestittää sitä, että rokotepassia tarvitaan yhteiskunnan avaamiseen ja normaaliin pääsemiseen. Romakkaniemen mukaan kolme rokotusta edellyttävä rokotepassi vauhdittaisi rokotusten ottamista.

Kauppakamarien kyselyyn vastasi yli 2 800 yritystä. Kysely tehtiin 25. tammikuuta. Kyselyyn vastanneista yksinyrittäjiä oli noin kahdeksan prosenttia.

Kyselyssä yritykset kertoivat myös kohdanneensa ongelmia työvoiman saatavuuden suhteen. 74 prosenttia yrityksistä kertoo koronaviruksen omikronvariantista johtuvien sairastumisten ja karanteenien vaikeuttaneen toimintaa.

Syksyyn verrattuna yritysten yleisnäkymät ovat hieman huonontuneet. Yrityksistä 52 prosenttia uskoi liikevaihdon kasvavan tai pysyvään ennallaan tulevien kahden kuukauden aikana. Syyskuussa luku oli 64 prosenttia.

Henkilöstömäärän arvioi pysyvän ennallaan tai kasvavan 78,5 prosenttia vastaajista. Konkurssin riski oli kasvanut noin 21 prosentilla vastaajista.