Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Katso video: Mur­ros­sa loih­dit­tiin valoa pimeään mar­ras­kuu­hun – Voi­ma­puus­ta löytyi kau­nii­ta lau­sei­ta, kä­si­töi­tä vil­la­suk­kien ja mak­ra­mei­den muo­dos­sa sekä lasten tekemiä valosta ker­to­via ko­ris­tei­ta

Murron Valo -tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa.

Tyrnävä
Murron Valo -tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran 18. marraskuuta.
Murron Valo -tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran 18. marraskuuta.
Kuva: Susanne Salmela

Keskiviikkoiltana Murron koulun lammen ympäristössä välkehti iloa, kun Murron Kylätoimikunta ja Kulttuurihiutale Ry järjestivät valotapahtuman pimeän marraskuun keskelle. Tapahtumajärjestelyssä olivat mukana myös Tyrnävän Martat sekä Kuulammen koulun biologian opiskelijoita.

Idea tapahtumaan tuli tyrnäväläiseltä Kulttuurihiutale Ryltä. Murron Valo oli ensimmäinen tapahtuma laatuaan ja se keräsi kylää yhteen ihailemaan taidetta luonnon keskellä.

Nähtävillä oli valoa monen eri taiteenlajin muodossa: runoja, valokuvia, puuveistoksia, monenlaisia käsitöitä ja askarteluja.

Lammen kiertävän polun varteen sijoitetut pisteet innostivat lapsia ja nuoria tietokilpailukysymysten äärelle, heijastimen sai ottaa omaan takkiinsa kuusen oksalta ja Voimapuu esitteli kyläläisten omia "valon tuojia" pimeyden keskelle. Voimapuusta löytyi kauniita lauseita, käsitöitä villasukkien ja makrameiden muodossa sekä lasten tekemiä valosta kertovia koristeita. Oli myös listattu asioita, jotka tuovat valoa elämään: oma perhe, luonto ja niin edelleen.

Voimapuuhun jätettiin erilaisia asioita.
Voimapuuhun jätettiin erilaisia asioita.
Kuva: Susanne Salmela

Tunnelma tapahtumassa oli lämmin ja valoa heijastava. Lasten seikkailun riemu ja aikuisten kohtaamiset toivat todella sitä tapahtumalta toivottua Valoa. Nuotiopaikalla eväitä  sai nauttia yhdessä kyläläisten kanssa. Tällaista läheisyyttä etäisyyksillä me tarvitsemme.

Marraskuinen valoilta Murrossa
Video: Juha Koivuneva