Mainos: Tutustu Ran­ta­la­keus Digiin 2 kk 6,75 eu­rol­la. Tilaa tästä.

Tilaajille

Kaksi yli­ää­ni­len­toa säi­käyt­ti Hai­luo­dos­sa – ­pa­maus oli voi­ma­kas, maa tärähti ja ikkunat he­li­si­vät

Torstaiksi luvassa vielä yksi yliäänilento Perämerellä. Maanantaina alkaa Ruska 21 -harjoitus, joka näkyy ja kuuluu Pohjois-Pohjanmaalla.

Hailuoto
Ilmavoimat harjoitteli F/A-18C Hornet hävittäjillä yliäänilentoja keskiviikkona Perämerellä. Hailuotolaiset sen huomasivat.
Ilmavoimat harjoitteli F/A-18C Hornet hävittäjillä yliäänilentoja keskiviikkona Perämerellä. Hailuotolaiset sen huomasivat.
Kuva: Jussi Leinonen / Arkisto

Hailuotolaisia keskiviikkona ennen puoltapäivää ihmetyttänyt jyrinä ja tärinä johtui kahden Hornet-hävittäjän yliäänilennoista Perämerellä, noin kymmenen mailin eli suunnilleen 16 kilometrin päässä rantaviivasta. Äänivallin ylittämisestä johtuvat paukahdukset ja jyrinä olivat niin voimakkaita, että hailuotolaiset kuvailivat maaperän tärähtäneen ja talon ikkunaruutujen helisseen. Tärinä havaittiin myös mantereen puolella.

Ilmavoimien pääesikunnasta kerrotaan, että Rovaniemeltä lähti keskiviikkona Perämerelle kaksi lentokoulutusohjelman mukaista yliäänilentoa. F/A-18 Hornet -hävittäjät starttasivat Rovaniemeltä kello 11.35 ja kello 12.10.  Myös torstaiksi on Perämerelle suunniteltu vastaava yliäänilento. Lennon tarkka kellonaika ei ole tiedossa, mutta toteutuessaan se tapahtuu virka-aikana.