Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Janne haluaa vil­jel­lä ym­pä­ris­töys­tä­väl­li­ses­ti: Ma­tin­lau­rin tilalla on riis­ta-, kukka- ja mo­ni­muo­toi­suus­pel­to­ja, vil­je­ly­kier­toa, ke­rää­jä­kas­ve­ja – ensi kesänä ko­keil­laan sikuria ja kui­tu­hamp­pua

Tyrnäväläinen Janne Matinlauri haluaa olla etujoukoissa, kun Pro Agria kehittelee ympäristöystävällisiä viljelyratkaisuja. Ympäristöviisas viljelijä -hankkeen pilottialueita ovat Tyrnävän Leppioja ja Siikajoen Ohtuanoja. Hanke jatkuu vuoden 2022 marraskuuhun saakka.

Tyrnävä

Kiinnostus ympäristöasioita kohtaan ja halu säilyttää vieljelymaa kasvukuntoisena olivat ne syyt, joiden vuoksi tyrnäväläinen Janne Matinlauri lähti mukaan Pro Agrian Ympäristöviisas viljelijä -hankkeeseen.

– Ympäristökysymykset ovat tällä alalla päivä päivältä yhä tärkeämpiä. Tässä hankkeessa mukana olevat maatalousyrittäjät saavat olla ympäristöasioissa etulinjassa.

Matinlaurin päätökseen vaikutti myös se, että Tyrnävän Myllyn yrittäjällä on myllyn tuotteiden kautta laaja kosketuspinta tavallisiin puuronsyöjiin.

Lue tämä ja muut Tyrnävän uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_