Jal­ka­pal­lo­maa­jouk­kueen kap­tee­ni Tim Sparv toimii syys­kuus­sa Li­min­gas­sa vie­tet­tä­vän lasten ja nuorten kir­jal­li­suus- ja ku­vi­tus­ta­pah­tu­man kum­mi­na: "Jal­ka­pal­lo ja lu­ke­mi­nen ovat suu­rim­mat kiin­nos­tuk­sen kohteet elä­mäs­sä­ni"

Limmi Festille merkittävä tuki Taikelta.

Liminka

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv on lupautunut Limingassa 2.-4. syyskuuta vietettävän lasten ja nuorten kirjallisuus- ja kuvitustapahtuma Limmi Festin kummiksi.

– On erityisen hienoa saada Tim Sparvin kaltainen esikuva lapsille ja nuorille suunnatun tapahtumamme kummiksi, kirjasto- ja kulttuurijohtaja Janne Nevala toteaa kunnan tiedotteessa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv on paitsi huippu-urheilija, myös innokas lukija.

– Jalkapallo ja lukeminen ovat suurimmat kiinnostuksen kohteet elämässäni, hän kertoo.

Toista kertaa järjestettävän tapahtuman koko ohjelma julkistetaan tulevan kesän aikana. Vieraiksi ovat varmistuneet jo näyttelijätyön professori Vesa Vierikko ja Kiroileva siili -sarjakuvastaan tunnetuksi tullut Milla Paloniemi.

Liminkalaiset olivat vuonna 2019 väkilukuun suhteutettuna koko maan neljänneksi ahkerimpia kirjojen lainaajia.

– Kuntalaisten aktiivinen lukuharrastus on hieno asia, sillä suomalaisista jopa joka kymmenes kuuluu heikkoihin lukijoihin, joille jatko-opinnot ja työhön sijoittuminen tuottavat haasteita. Limmi Festin keskeisimpiä tavoitteita onkin luoda kestävä kivijalka lasten ja nuorten lukuharrastukselle esittelemällä heille monipuolista ja mukaansa tempaavaa kirjallisuutta, Nevala tiivistää.

Kunta on saanut tapahtuman järjestämiseen 19 000 euron avustuksen Taiteen edistämiskeskus Taikelta.