Mainos: La­keus­rak­kau­den vah­vis­ta­ja. Tutustu Ran­ta­la­keus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Pääkirjoitus
Tilaajille

Hyvä po­li­tiik­ka he­rät­tää nuk­ku­vat, uskoo pää­toi­mit­ta­ja Sauli: "Kes­kus­te­le­va, eri osa­puo­lia kun­nioit­ta­va ja kun­ta­lai­sia osal­lis­ta­va pää­tök­sen­te­ko ei ai­na­kaan ää­nes­tys­pro­sent­tia tule las­ke­maan"

Kuntavaalit on käyty, mutta miten politiikka muuttuu? Elokuussa kautensa aloittavissa valtuustoissa tapahtui jokaisessa lakeuden kunnassa paikkamuutoksia. Merkittävin muutos on se, että osassa kuntia Keskustalla ei ole enää yksinkertaista enemmistöä. Se säilyy edelleen Lumijoella ja Tyrnävällä.

Kokoomus ja Perussuomalaiset voittivat. Puolueet kasvattivat paikkamääräänsä osassa kuntia reippaasti. Vihreät kärsivät Limingassa tappion, mutta saivat Hailuodossa läpi historian ensimmäisen valtuutetun. Vaalitulosta on käsitelty seuraavilla sivuilla enemmänkin, mutta odotettavissa on varmasti entistä vilkkaammin keskustelevia valtuustoja ihan senkin vuoksi, että mukana on paljon uusia kasvoja. On tärkeää, että keskustelua pidetään yllä myös vaalien välillä. Sille haluamme paikallislehdessä antaa alustan jatkossakin.