Mainos: Talvitarjouksena Rantalakeus Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Hiip­pa­kun­ta­val­tuus­to kan­nus­taa seu­ra­kun­tia yh­teis­työ­hön – ­Piis­pa: "Tuo­mio­ka­pi­tu­li joutuu seu­ra­kun­tien kanssa miet­ti­mään ra­ken­ne­vaih­toeh­to­ja, esi­mer­kik­si seu­ra­kun­ta­yh­ty­mä- tai kap­pe­li­seu­ra­kun­ta­mal­lia"

Oulun hiippakuntavaltuusto kannustaa heikkenevien resurssien seurakuntia aloitteellisuuteen seurakuntarakennekysymyksissä. Oulun hiippakunnan hiippakuntavaltuusto hyväksyi kokouksessaan lauantaina hiippakunnan toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2024, kerrotaan Oulun tuomiokapitulin tiedotteessa.

Vuoden 2024 toimintasuunnitelmassa esitetään toimenpiteisiin ryhtymistä seurakuntarakenteiden osalta niissä seurakunnissa, jotka eivät enää taloudellisesti ja toiminnallisesti selviä perustehtäviensä hoitamisesta.

– Oulun hiippakunnassa on poikkeuksellisen paljon pieniä seurakuntia. Parhaimmillaan ne ovat seurakuntalaisten kohtaamisen ja palvelun kannalta todella hyviä. Asian toinen puoli on se, että resurssien vähäisyyden vuoksi toiminnan kehittämiseen on vain vähän mahdollisuuksia. Näistä syistä tuomiokapituli joutuu yhdessä seurakuntien kanssa miettimään tulevia rakennevaihtoehtoja, joita ovat esimerkiksi seurakuntayhtymä- tai kappeliseurakuntamalli, Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo toteaa tiedotteen mukaan.

Oulun hiippakuntavaltuusto suosittaa pieniä seurakuntia miettimään millaisella rakenteella seurakuntalaisia voitaisiin palvella.
Oulun hiippakuntavaltuusto suosittaa pieniä seurakuntia miettimään millaisella rakenteella seurakuntalaisia voitaisiin palvella.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin