Mainos: Talvitarjouksena Rantalakeus Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Hei­nä­kuus­sa mo­bii­li­ver­kon käyt­tä­jä­mää­rät Hai­luo­dos­sa jopa vii­sin­ker­tais­tu­vat – Elisa on avannut Tyr­nä­väl­le 5G-ver­kon

Heinäkuussa mobiiliverkkojen käyttäjämäärät moninkertaistuvat Hailuodossa. Kuva on otettu Bättre Folkista.
Heinäkuussa mobiiliverkkojen käyttäjämäärät moninkertaistuvat Hailuodossa. Kuva on otettu Bättre Folkista.
Kuva: Tiina Wallin / arkisto

Suomalaisten kesänvietto mökeillä, leirintäalueilla ja festareilla näkyy selvänä muutoksena myös  mobiiliverkon käyttäjämäärissä. Kesä-heinäkuussa verkon liikenne painottuu maaseutumaisiin kuntiin, Elisa kertoo tiedotteessaan.

Elisan mobiiliverkon käyttäjämäärä kasvaa Pohjois-Pohjanmaalla eniten Hailuodossa, Tyrnävällä ja Reisjärvellä.

– Mobiiliverkon liikennettä katsoessa käy selväksi, että moni suomalainen suuntaa kesäksi Pohjois-Pohjanmaalle. Maakunnan kesäisin kunta on Hailuoto, jossa verkon käyttäjämäärä jopa viisinkertaistuu heinäkuussa. Uuteen 5G-verkkoon käyttäjiä mahtuu huomattavasti 4G-verkkoa enemmän, ja tehdyt verkonparannukset sujuvoittavat netinkäyttöä maakunnan alueella, toteaa Elisan Pohjois-Suomen vt. aluejohtaja Juha Peltomäki. 

Vuoden 2023 alkupuoliskolla Elisan 5G-verkko avautui Pohjois-Pohjanmaalla Tyrnävän Kotimetsässä ja Seppälässä sekä Kempeleen Honkasessa.  Samoilla alueilla on laajennettu myös Elisan 4G-verkkoa.

Tulevina vuosina Elisa jatkaa valokuituyhteyksien rakentamista Suomeen 200 miljoonalla eurolla.

─ Entistä useampi asukas harkitsee nyt valokuitua kodin nettiyhteydeksi. Siksi tuomme Elisan valokuituyhteyden tulevina vuosina mahdollisimman monelle sitä kaipaavalle asiakkaalle. Valokuituyhteyttä hankkiessa asiakkaamme arvostavat myyntiprosessin yksinkertaisuutta ja toimituksen luotettavuutta – tämä on ymmärrettävää, kun hankitaan nettiyhteyttä kymmeniksi vuosiksi eteenpäin, Peltomäki huomauttaa.