Hai­luo­to kutsuu pe­rus­ta­maan ur­hei­lu­seu­raa –kai­kil­le avoin ti­lai­suus jär­jes­te­tään per­jan­tai­na Teams-pa­la­ve­ri­na

Hailuoto
-

Hailuodossa on toiminut vuosien varrella ainakin neljä urheiluseuraa: Hailuodon Hankain, Hailuodon Hyrskyt, Hailuodon nuorisoseuran alaisuudessa toiminut Kihut ja Hailuodon Urheilijat. Ainoallakaan niistä ei ole tällä hetkellä aktiivista toimintaa. Viimeisin ponnistus saada urheiluseuratoiminta käyntiin tapahtui vuonna 2006, jolloin perustettiin Hailuodon Urheilijat. Hyrskyn ja Hankaimen yhdistyminen Hailuodon Urheilijoiksi jäi kuitenkin puolitiehen.

– Viime syksynä muutama ihminen otti yhteyttä ja toivoi, että urheiluseuratoimintaa viritettäisiin vielä uudelleen henkiin. Ajatus oli, että kunta olisi sellainen puolueeton toimija, joka voisi olla sitä aluksi käynnistämässä, kertoo Hailuodon Urheilijoita perustamassa ollut Paavo Sipola.

Kunta onkin ottanut asiasta kopin ja kutsuu kaikki kiinnostuneet Hailuodon urheiluseuratoiminnan aloituspalaveriin, joka pidetään perjantaina 19. maaliskuuta kello 15 alkaen Teams-etäyhteydellä.

– Tarkoitus on perustaa ja vakiinnuttaa Hailuotoon toimiva urheiluseura, jotta voidaan edistää ja kehittää paikallista liikuntaharrastusta sekä parantaa lähiliikuntapaikkoja, kertoo viestintä- ja markkinointisuunnittelija Saana Peurasaari.

"Esimerkiksi liikuntahallissa on monilla lajeilla hyvät harrastusolosuhteet ja Hyypällä on hiihtomaja, jossa tapahtumia voisi järjestää."
Paavo Sipola

Peurasaaren mukaan urheiluseura voisi normaalin seuratoiminnan lisäksi olla mukana esimerkiksi kehittämässä lähiliikuntapaikkoja. Kysyntää voisi olla vaikkapa kuntoportaille.  Hailuodon kunta voisi toimia seuran kumppanina.

– Lisäksi pitäisimme silmällä hankehakuja ja antaisimme seuralle vinkkejä ja apua, Peurasaari antaa esimerkkejä.

Sipola huomauttaa, että Hailuodosta puuttuvat varsinkin lasten liikuntamahdollisuudet.

– Mutta esimerkiksi liikuntahallissa on monilla lajeilla hyvät harrastusolosuhteet ja Hyypällä on hiihtomaja, jossa tapahtumia voisi järjestää.

Sipola toivoo, että perjantain palaverissa uudelle urheiluseuralle löytyy toimiva johtotroikka. Hän itse ei ole kiinnostunut seuran vetäjän tehtävistä, mutta on valmis toimimaan taustajoukoissa.

Peurasaaren mukaan urheiluseuran perustaminen on kiinnostanut tähän mennessä pitkälti toistakymmentä hailuotolaista. Lisää toimijoita toivotaan mukaan.

– Osallistumislinkki on avoin, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Linkki Teams-palaveriin löytyy tästä.

FAKTA

Hailuotolaisia urheiluseuroja

Hailuodon Hankain perustettiin vuonna 1987. Aktiivista toimintaa ei ole.

Hailuodon Hyrskyt perustettiin vuonna 1995. Yhdistyi Hailuodon Urheilijoihin.

Vuonna 2006 perustetun Hailuodon Urheilijoiden toiminta alkoi hiipua, kun seurat eivät yhdistäneetkään voimiaan.

Hailuodon nuoriseuran alaisuudessa toimi nelosdivisioonassa pelannut jääkiekkojoukkue Kihut. Sittemmin Kihujen toiminta siirtyi Oulunsaloon.

Hyrskyt, Hankain ja Kihut järjestivät yhdessä muun muassa Hailuodon ympärihiihdon, joka keräsi parhaimmillaan useita satoja hiihtäjiä.