Mainos: La­keus­rak­kau­den vah­vis­ta­ja. Tutustu Ran­ta­la­keus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Hai­luo­dos­ta löy­ty­nyt Suo­mel­le uusi lin­tu­la­ji ai­heut­ti ylei­sö­ryn­täyk­sen – Saana Meski seurasi mök­kin­sä ik­ku­nas­ta me­ri­kot­kaa, kun kii­ka­riin osui si­pe­rian­le­pin­käi­nen

Suomen ensimmäinen siperianlepinkäinen löytyi torstaiaamuna Hailuodosta ja on jo saanut aikaan varsinaisen yleisöryntäyksen.

Saana Meskin onnistui kuvata siperianlepinkäinen mökkinsä ikkunasta.
Saana Meskin onnistui kuvata siperianlepinkäinen mökkinsä ikkunasta.
Kuva: Saana Meski

Suomen ensimmäinen siperianlepinkäinen (Lanius cristatus) löytyi torstaina aamulla Hailuodosta ja on jo saanut aikaan varsinaisen yleisöryntäyksen, kun linnusta kiinnostuneet bongarit ovat saapuneet paikalle harvinaisen linnun innoittamina.

Linnun havaitsi Hailuodossa sijaitsevalla kesämökillään vapaapäiväänsä viettänyt lintuharrastaja Saana Meski, joka seurasi mökin ikkunasta rantakivellä istuvaa merikotkaa. Sattumalta Meski huomasi, että nyt kiikarissa vilahti ohi jokin kiinnostava pikkulintu. Se istahti tyrnipensaikkoon ja näytti pikkulepinkäiseltä, joka oli kesällä pesinyt samassa pensaassa. Jokin ei kuitenkaan täsmännyt, joten Meski alkoi kuvata lintua kaukoputken läpi.