Hai­luo­don laut­ta­lii­ken­ne um­pi­sol­mus­sa yli vuo­ro­kau­den, au­to­let­ka kasvoi hur­jak­si – ai­ka­tau­luun pääs­tään kiinni maa­nan­tai­na

Lauantaina alkaneet tekniset ongelmat jatkuivat sunnuntaina. Liikenteen odotetaan normalisoituvan maanantaina.

Autojen jono kasvoi Hailuodossa todella pitkäksi.
Autojen jono kasvoi Hailuodossa todella pitkäksi.
Kuva: Torsti Paaso

Lauttaliikenne Hailuodon ja mantereen välillä alkoi takkuilla lauantaina illalla teknisten ongelmien vuoksi. Lauttaliikennettä hallinnoiva Finferries tiedotti maanantaina, että lauttaliikenne palaa aikataulun mukaiseen liikennöintiin kello 10 maanantaina.

Lauantaiset ongelmat jatkuivat sunnuntaina eikä liikenne päässyt päivän aikana normalisoitumaan. Tieliikennekeskuksen mukaan lauttaliikenteessä oli pahoja katkoksia ja lautta kulki vain 2–3 tunnin välein. Matkantekoa vaikeutti potkurivika. Toinen lautoista ei ollut käytössä lainkaan.

Lauantaina Hailuotoon yöreissulle mennyt Torsti Paaso kertoi sunnuntaina, että hänen seurueensa oli jonottanut koko päivän pääsyä takaisin mantereelle.

– Yhdeksän tuntia on odotettu, koko päivä.

– Lapsiperheitä käy sääliksi.

Paaso kertoo, että heillä jonotus on sujunut muitta mutkitta asuntoautossa.

Sosiaaliseen mediaan kirjoitettujen viestien perusteella tunnelma oli osalla jonottajista kovin toisenlainen – eikä ihme: jono venyi päivän aikana todella pitkäksi. Paaso arvioi, että jonoa oli vähintään kilometri.

– Ainakin.

Paaso kertoo, että iltayhdeksän aikaan he olivat jonon kärkipäässä ja näytti siltä, että he mahdollisesti pääsevät mantereen puolelle vielä sunnuntaina.

– Jonon viimeiset tuskin pääsevät, Paaso arvioi.

Hailuodon kunta kertoi sunnuntaina Facebook-sivuillaan, että autojonon purkamista jatketaan niin kauan, että viimeisetkin on saatu kuljetettua mantereella. Alkujaan viimeisen lauttayhteyden piti mennä kello 23, mutta autojen kuljettamista jatketaan tarvittaessa tämän jälkeenkin.

Lauttayhteyttä operoiva Finferries suositteli aiemmin välttämään matkustamista Hailuotoon, jos se on mahdollista.

Päivitetty kello 22.09: Lisätty tieto, että autojonon purkamista jatketaan tarvittaessa kello 23 jälkeenkin. Lisätty kello 22.31 tieto, että toinen lautoista ei ole lainkaan käytössä.

Päivitetty 17.5. kello 8.50: Uutinen päivitetty ja lisätty tietoa maanantaiaamun tilanteesta.