Kirjallisuus: Lu­ku­tär­pit lomaan – Näitä kirjoja la­keu­den kir­jas­to­am­mat­ti­lai­set suo­sit­te­le­vat

Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Eu­roo­pan vaaran viikot – "Maail­mal­la jän­nit­teet ovat nous­seet suu­rek­si ja sota voi alkaa vaikka vain va­hin­gos­ta"

Iltalehti (10.4) kirjoitti euroopan vaaran viikoista, Venäjän ja Ukrainan tilanteen kiristymisestä johtuen. Venäjä siirtää kiihtyvään tahtiin sotakalustoaan Ukrainan rajalle. Asiatuntijat pitävät mahdollisena ja jopa todennäköisenä Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Hyökkäys veisi Venäjän ja Ukrainan täysimittaiseen sotaan.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan tarkoittaisi käytännössä myös hyökkäystä Eurooppaa ja länsimaita vastaan. Jo tällä hetkellä Yhdysvallat kouluttaa ja aseistaa Ukrainan joukkoja. Venäjän presidentti Putin on puolestaan maininnut ydinaseiden olevan valmiudessa, mikäli länsimaat sotkeutuvat Venäjän tai Ukrainan asioihin.

Eurooppa on lähimpänä laajamittaista sotaa, kuin koskaan aikaisemmin toisen maailman sodan jälkeen.

15.3 jätin paljon julkisuutta saaneen valtuustoaloitteen: ”Maanpuolustustahdon ja kansallistunteen nostattaminen” (aloite on luettavissa kotisivuillani: www.tuomasokkonen.fi).

Aloitteessa kirjoitin: ”Vuosi 1939 voi toteutua uudelleen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Limingan kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin