Mainos: La­keus­rak­kau­den vah­vis­ta­ja. Tutustu Ran­ta­la­keus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Kolumni
Tilaajille

En­sim­mäi­sen kauden kirk­ko­val­tuu­tet­tu Kerttu Weis­sen­felt on huo­man­nut luot­ta­mus­teh­tä­vän kiin­nos­ta­vak­si: "Il­ma­pii­ri ko­kouk­sis­sa on ollut pää­tös­myön­tei­nen ja toi­siaan kun­nioit­ta­va"

Liminka

Olen ollut innokas äänestäjä sekä valtakunnallisissa että paikallisissa vaaleissa. Sen sijaan asettuminen vaaliehdokkaaksi ei työurani aikana tullut mieleenkään. Niin vaan kävi, että lupauduin ehdokkaaksi vuoden 2018 Limingan seurakuntavaaleihin, ja olin yksi 23 valtuustoon valituista. Kirkkovaltuuston toimikausi on neljä vuotta. Toimikauteni alkoi vuoden 2019 alussa ja päättyy vuoden 2022 lopussa.

Tultuani valituksi kirkkovaltuustoon sain seurakunnalta kirjan ”Seurakunnan luottamushenkilön kirja”, josta oli hyvä päivittää tiedot kirkon hallinnosta. Sen mukaan kirkkovaltuusto on seurakunnan ylintä hallintovaltaa käyttävä elin. Se tekee päätökset kirkkoneuvoston valmistelemista asioista, jotka käsittelevät seurakunnan toimintaa, sen hallintoa ja taloutta. Kirkkovaltuusto ja -neuvosto ovat varmaan seurakuntalaisille tuttuja, mutta niiden lisäksi seurakunnassa toimii eri toimialoja edustavia johtokuntia. Niitä ovat diakonia-, lähetys-, kasvatus- sekä jumalanpalvelus- ja musiikkityön johtokunta, jossa olen toiminut jo edellisen valtuustokauden ajan.