Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Elanto kuo­kit­tiin Ke­tun­maas­ta – ker­ron­ta kuin hie­no­ni­li­kul­la, nauraa his­to­rial­li­sen proo­sa­teok­sen kir­joit­ta­nut li­min­ka­lais­syn­tyi­nen Oili Sainila

Liminka

"Suomi vielä sotatilasa. Sorto näytti ensin hellittävän mutta jatkuu vaan. Joka puolella on Venäjän sotilaita vahtimasa. Täälläkin satakunta venäläistä. Majapaikkaa pitävät Kirkonkylän kunnallistalolla jokivarresa.

Sotilaitten ja talonisäntien välillä kuuluu olevan jatkuvaa kahinaa. Syyskuusa olivat keskeyttäneet Kansanopistolla Ojanperän Aapin muistojuhlanki... ---- Jussi ei ole onneksi sekkaantunut siihen, ei työväenyhistyksenkään touhuihin. "

Näin pohdiskelee romaaninhenkilö Selma Lindh kävellessään syksyisellä kylätiellä. Suomen itsenäistymiseen on vielä matkaa.

Liminkalaissyntyisen Oili Sainilan ensimmäinen proosateos Matala maa, korkealla taivas sijoittuu Ketunmaahan, kirjailijalle jo lapsuudesta tuttuihin maisemiin.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Limingan kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin