Tilaajille

Arto oli jo päät­tä­nyt riistää hen­ken­sä ja la­vas­taa it­se­mur­han on­net­to­muu­dek­si – puhelu ka­ve­ril­le pelasti ja apu löytyi A-Kil­las­ta: "Hän sai minut lu­paa­maan, että kään­ne­tään vielä yksi kivi"

A-Kiltojen toiminta perustuu vertaistukeen ja yhteisöllisyyteen. Killasta voi hakea apua niin täysraittiuteen, kuin kohtuukäyttöönkin pyrkivät. Nyt A-Kilta -toiminta halutaan Kempeleeseen.

Kempele
Arto Pasanen on kokemusasiantuntija. Hän pääsi monen pullollisen päivähelvetistä pois A-Killan avulla.
Arto Pasanen on kokemusasiantuntija. Hän pääsi monen pullollisen päivähelvetistä pois A-Killan avulla.
Kuva: Jenna Keränen

A-Kiltatoiminnan aloittamista suunnitellaan Kempeleessä.  Edellisen kerran asia oli konkreettisesti pöydällä A-Kiltaliitto ry:n ja kunnan toimijoiden kokoontumisessa marraskuussa 2020. Kiltojen perustamisprosessit voivat olla pitkiä ja korona on viivyttänyt sitä entisestään. Keskiviikkona Kempeleen kunnan sosiaalitoimen ja työllisyyden kuntakokeilun henkilökuntaa saapui A-Kiltatoiminnan infotilaisuuteen, jossa suunniteltiin toiminnan aloittamista Kempeleessä. A-Kiltojen liitosta paikalla oli Järjestökoordinaattori-koulutussuunnittelija Kirsi Mäki ja hänen mukanaan kokemusasiantuntija Arto Pasanen, A-kiltalainen päihdetoipuja, joka on itse toipunut vakavasta päihdeongelmasta.

Kempeleen kunnan palveluohjaaja Jaana Tolonen sanoo tarpeen olevan ilmeinen.