Tilaajille

Ars­Li­min­gan kym­men­vuo­tis­juh­la­näyt­te­ly lähtee kier­tueel­le – en­sim­mäi­se­nä tai­de­näyt­te­lys­tä pää­se­vät naut­ti­maan mu­hos­lai­set, seu­raa­vak­si näyt­te­ly siirtyy Li­min­kaan

ArsLiminka juhlisti tasavuosianäyttelyään musiikilla ja runoilla.

Liminka
Ars Limingan juhlanäyttely starttaa Muhoksesta. Seuraavaksi näyttely siirtyy Liminkaan.
Ars Limingan juhlanäyttely starttaa Muhoksesta. Seuraavaksi näyttely siirtyy Liminkaan.
Kuva: Arimo Eklund

ArsLiminka ry:n taide- ja kulttuuriyhdistys juhlistaa pyöreitä vuosiaan näyttelykiertueen muodossa. 10-vuotisjuhlakiertue käynnistyi viime perjantaina Muhoksen Koivu ja tähti -kulttuurikeskuksessa. Avajaisten alkusävelet soitti pianisti Antti Mikkonen, ja alkusanoista vastasi aluetaidemuseon vastuututkija, näyttelyn juryttäjä Selina Väliheikki. Mikkosen pianotaituroinnin lisäksi tilaisuudessa kuultiin Riitta Polvi-Karjalaisen ja Unto Karjalaisen viulu- ja harmonikkaduoa. Runoja lausunut Heidi Haataja ja juontajana toiminut Maire Manninen puolestaan yllättivät ArsLiminkaa 10 vuotta luotsanneen Carina Eklundin yhteisellä musiikkiesityksellään.

Näyttely on Muhoksella esillä elokuun ajan ja siirtyy myöhemmin Limingan kirjastoon. Kiertue etenee sen mukaan, miten yhdistys saa järjestettyä näyttelypaikkoja. ArsLimingan puheenjohtaja Carina Eklundin mukaan näyttelypaikkoja ei ole koronan vuoksi ollut varattavissa entiseen tapaan. Korona on sekoittanut taide- ja kulttuuriyhdistyksen kiertuesuunnitelmia.