Urheilu : Ran­ta­la­keus-maas­to­jen infon löydät täältä

Mainos: Oletko jo ti­lan­nut Ran­ta­la­keu­den vii­kon­lo­pun uu­tis­kir­jeen? Ellet, tilaa tästä!

Alueel­li­nen koor­di­naa­tio­ryh­mä: Nuo­ri­so­ti­lat voidaan avata Poh­jois-Poh­jan­maal­la – suun­ni­tel­ma­na purkaa ra­joi­tuk­sia por­ras­te­tus­ti parin viikon välein

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistaisessa kokouksessaan, että alueen nuorisotilat voidaan avata.

Muut alueella voimassa olevat rajoitukset säilyvät toistaiseksi ennallaan, tiedotteessa kerrotaan.

Koordinaatioryhmän mukaan koronatilanne on pysynyt kuluneen viikon aikana rauhallisena. Epidemia on Pohjois-Pohjanmaalla perustasolla.

– Pääsiäisen aika näkyy pienenä nousuna tartuntamäärissä, mutta tartuntaketjut ovat edelleen hyvin hallinnassa, tiedotteessa sanotaan.

Kuluneen kahden viikon aikana tartuntoja on ollut Pohjois-Pohjanmaalla yhteensä 83, ja ilmaantuvuus on kahden viikon seurantajaksolla nyt 20,2.

Ryhmä keskusteli myös niin sanotusta exit-suunnitelmasta, eli siitä, kuinka rajoituksia tullaan kevään ja kesän aikana hallitusti purkamaan.

– Ensimmäiseksi pyritään purkamaan lasten ja nuorten arkeen vaikuttavia suosituksia, tiedotteessa sanotaan.

Alueellisia purkutoimenpiteitä tehtäisiin jatkossa noin kahden viikon välein, jolloin niiden vaikutuksia epidemiatilanteeseen pystytään seuraamaan.

Ensimmäiseksi purettaisiin julkisten tilojen, kuten museoiden, kirjastojen ja uimahallien aukioloa rajoittavia suosituksia. Näillä näkymin tilat voisivat avautua vaiheittain huhti-toukokuun aikana.

Esimerkiksi etätyötä, etäkokouksia ja maskien käyttöä koskevissa suosituksissa suunnitellaan noudatettavan valtakunnallista aikataulua.