Tyr­nä­vän tek­ni­sek­si joh­ta­jak­si va­lit­tiin tu­pos­lai­nen Hannu Komu – "Työ­mat­ka lyhenee useita kym­me­niä ki­lo­met­re­jä"

Tyrnävä
Hannu Komu aloittanee syyskuussa Tyrnävän teknisenä johtajana.
Hannu Komu aloittanee syyskuussa Tyrnävän teknisenä johtajana.
Kuva: Sari Kihnula

Tyrnävän tekniseksi johtajaksi on valittu rakennustekniikan insinööri, Siikalatvan teknisenä johtajana työskentelevä Hannu Komu Limingasta. Hänen varalleen kunnanhallitus valtsi materiaalitieteen diplomi-insinööri Jarkko Vimparin Tyrnävältä.

Komu asuu perheineen Limingan Tupoksessa. Pitkä työmatka oli yksi syy, miksi neljä vuotta siikalatvalla työskennellyt Komu päätti lopulta hakea virkaa.

– Sinne tie vie. Työmatka lyhenee useita kymmeniä kilometrejä ja näillä polttoaineen hinnoilla on mukavampi ajaa 15 kilometrin päähän, Komu toteaa.

Hän myöntää, ettei päätös syntynyt hetken mielijohteesta.

– Neljä vuotta olen jo ehtinyt juurtua, ei ollut helppo ratkaisu. Haikea mieli on.

Tekninen johtaja arvelee, että toimenkuva tulee jonkin verran muuttumaan uudessa kunnassa, sillä Siikalatvalla tekninen johtaja on saanut olla jos minkälaisena jokapaikan höylänä. Toki pienissä kunnissa niin tuppaa olemaan joka tapauksessa.

– Aina näissä viroissa pienemmissä kunnissa on laaja tehtävänkuva. Saat olla mukana vaikka missä, jos paukkuja riittää, mutta jatkossa voi olla enemmänkin poikkihallinnollista hommaa ja kehittämistä.

Alkuviikosta tehdyssä valinnassa on vielä valitusaika meneillään, mutta oletettavasti Komu aloittaa Tyrnävällä syyskuun alussa. Sitä ennen on saatettava loppuun osa Siikalatvan koulutyömaista

Avoimeksi tullutta virkaa haki yhteensä neljätoista henkilöä, joista haastatteluihin kutsuttiin Komun ja Vimparin lisäksi Juha Petäjäniemi Oulusta ja Kyösti Rajaniemi Oulusta.

Nykyinen tekninen johtaja Tomi Leinonen irtisanoutui tehtävästään keväällä.