Tyr­nä­vän kunta peruu kaikki joulun ajan ta­pah­tu­man­sa – kou­lu­jen mas­ki­suo­si­tus muut­tui, maskit kas­voil­le jo nel­jän­nel­lä luo­kal­la

Rantalakeus

Tyrnävän kunta peruu suunnittellut jouluajan tapahtumansa. Esimerkiksi nyt lauantaina Tyrnävällä oli tarkoitus viettää joulutoria.

Kunnanjohtaja Vesa Anttila toteaa kunnan tiedotteessa koronatilanteen olevan tällä hetkellä pahin koko pandemian aikana.

– Nykyiset tartunnat ovat olleet pääasiassa perheissä ja oireet lieviä perusflunssan kaltaisia. Tilanne kuormittaa kuitenkin erityisesti terveydenhuoltoa, ja olemmekin joutuneet siirtämään ei-kiireellisiä hoitoja eteenpäin. Kiireellisyys on myös määrittänyt takaisinsoittoja terveydenhuoltoon tulleiden yhteydenottojen osalta, jolloin ei-kiireellisissä tapauksissa emme ole pystyneet aina soittamaan takaisin, Anttila kertoo.

Uudenvuoden tulet -ulkotulitapahtuma kuitenkin järjestetään 31.12., koska tapahtuma on luonteeltaan sellainen, että sillä ei ole kunnan mukaan nähtävissä vaikutuksia koronatilanteeseen.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi torstaina  muutoksesta alueen maskisuositukseen. Uuden suosituksen mukaan kasvomaskin käyttöä suositellaan nyt kouluissa oppilaille 4. luokasta lähtien ylöspäin peruskouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa. Maskisuositus koskee myös koulujen koko henkilökuntaa. Aiemmin koulujen maskisuositus on koskenut oppilaita 6. luokasta ylöspäin.