NÄKÖISLEHTI: Lue tästä Rantalakeuden Kesä -julkaisu maksutta

Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Tyr­nä­väl­le ruo­ka­pe­ru­nan koe­kas­vat­ta­mo? Tu­le­vai­suu­des­sa ku­lut­ta­jil­le voi­tai­siin tarjota vaik­ka­pa ko­ti­mai­sia ba­taat­te­ja tai suo­ma­lai­sia ek­soot­ti­sia he­del­miä

Yhteistyötä Suomen Siemenperunakeskuksen kanssa tekevä Aeropod Oy on patentoimassa pitkälle vietyä autonomista kasvatusjärjestelmää ilmaruokaperunoille ja haluaa rakentaa pilottikasvihuoneen. Tyrnävä olisi sille luonteva sijoituspaikka.

Tyrnävä

Ylistarolais-otaniemeläisen Aeropod Oy:n suunnitelmat aeroponisesti kasvatettujen ruokaperunoiden tuotannon tuotteistamisesta etenevät, vaikka koronaepidemia on niitä hieman hidastanutkin. Suomen Siemenperunakeskus on mukana Aeropodissa vähemmistöosakkaana.

– Olemme nyt mielenkiintoisessa vaiheessa. Menetelmiä ja tekniikoita on pantentoitu ja niille haetaan kansainvälistä suojaa, kertoo Aeropod Oy:n pääosakas Raine Hermans.

Patentointi liittyy aeroponisten kasvihuoneiden teknologiaan, energiantuotantotapaan, mahdollisimman pitkälle vietyyn autonomisuuteen sekä koko järjestelmän hallintaan.

Lue tämä ja muut Tyrnävän uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_