Terveys: Jopa kol­man­nes muis­ti­sai­rauk­sis­ta olisi eh­käis­tä­vis­sä viiden sormen oh­jeel­la

Koulut: Luo­to-ryh­mäs­sä saa opis­kel­la omaan tahtiin – "Täällä ei tar­vit­se pelätä mi­tään", Riina kehuu

Mainos: Talvitarjouksena Rantalakeus Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

"Tulee kuin ap­tee­kin hyl­lyl­tä" – Kem­pe­leen uusi ap­teek­ka­ri uskoo alan ar­vos­tuk­sen ja ve­to­voi­man säi­ly­vän

Pohjoista Suomea piinaa farmaseuttipula. Muitakin harmaita pilviä leijuu apteekkien yllä.

Kempele

Suomen apteekkariliiton mukaan Suomen apteekeista puuttuu tällä hetkellä peräti 500 farmaseuttia. Pohjolan Apteekkariyhdistys sekä pohjoisen alueen hyvinvointialueiden ja maakuntien johtajia vaatikin helmikuun alun kannanotossaan farmaseuttikoulutusta Oulun yliopistoon.

Kempeleen Ykkösapteekin uutena apteekkarina aloittanut Heikki Pennanen pitää vaatimusta hyvänä. Kyse on myös huoltovarmuudesta.

– Meidän apteekissamme on tällä hetkellä ihan hyvä farmaseuttitilanne, mutta pohjoisessa Suomessa farmaseuttipula on isompi kuin muualla maassa, hän kertoo.

Tällä hetkellä farmaseutteja valmistuu Kuopiosta ja Helsingistä, ruotsinkielistä koulutusta antaa puolestaan Åbo Akademi.

Savonlinnalaislähtöinen Pennanen on itse toiminut apteekkarina vuodesta 2008: Raahessa, Simossa ja Torniossa. Sitä ennen hän oli palkkatöissä Yliopiston apteekissa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Kempeleen kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin