Urheilu : Ran­ta­la­keus-maas­to­jen infon löydät täältä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Toivo Laa­ti­kai­nen muis­te­lee evak­ko­vies­tin odo­tus­ta tam­mi­kuus­sa 1940 – Ilo­sa­no­ma sai lapsen it­ke­mään: "Eikö me pääs­tä­kään läh­te­mään evak­koon”

Se silloinen pieni puuautokin odotti siinä evakkotavaroiden päällä tulevaa ja arvaamatonta silloista tapahtumaa siellä Oterman kylällä. Näinkin voisi aloittaa tämän kertomuksen, jolloin tuo kiireinen suksimies tammikuun alkupäivänä vuonna 1940 toi silloisen karmean viestin, joka kuului: ”Tämä on kiireellinen evakkokäsky, on laitettava ne tavarat lähtövalmiiksi, jotka tulee ottaa evakko rekeen mukaan ja ne tavarat, jotka jäävät kotiin, on kätkettävä jonnekin muualle. Lähtökäsky voi tulla jo aivan piankin.”

Niin tämä hiihtäjä lähti kiireesti suksillaan seuraavaan taloon. Kyllä siinä kotiväki hämmästyi, eikä oikein tiennyt, mille alkaisi. Pakkastakin oli lähes 30 astetta ja lunta puolisen metriä. Navetassa oli lehmät, vasikat ja lampaat. Lähimpään silloiselle maantielle järven taakse oli matkaa viitisen kilometriä. Järven ylitse oli vain suksilatu ja ehkä hevosreen jälki.