Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

THL: Poh­jois-Poh­jan­maal­la kaksi uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, mo­lem­mat Haa­pa­jär­vel­lä – koko maassa 120 uutta tau­ti­ta­paus­ta

Koronaviruksen leviäminen on Suomessa tällä hetkellä varsin maltillista. Kuvituskuva.
Koronaviruksen leviäminen on Suomessa tällä hetkellä varsin maltillista. Kuvituskuva.
Kuva: Jussi Leinonen

Koronavirustartuntojen määrä Pohjois-Suomessa on edelleen vähäinen. Lauantaina Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoi kolmesta uudesta tartunnasta.

Kaksi pohjoisen tartunnoista oli Pohjois-Pohjanmaalla, molemmat Haapajärvellä. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä puolestaan todettiin yksi tautitapaus Keminmaassa.

Kainuun ja Lapin sairaanhoitopiireissä uusia tautitapauksia ei ollut.

Pohjois-Pohjanmaan naapurimaakunta Keski-Pohjanmaalla oli taannoin suuri tartuntaryväs ja maakunta oli ilmaantuvuusluvun perusteella pahinta epidemia-aluetta. Nyt Keski-Pohjanmaankin tartuntamäärät ovat viime aikoina olleet maltillisia ja ilmaantuvuusluku on laskenut selvästi.

Korkein ilmantuuvusluku (80,1) on tällä hetkellä Kanta-Hämeessä. Ilmaantuvuusluku kuvaa tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla 100 000:ta asukasta kohti. Pohjois-Pohjanmaan ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 14,3. Maan pienin ilmaantuvuusluku on Lapissa: 1,7.

Koko maassa uusia tautitapauksia raportoitiin lauantaina 120.

THL:n koronakartan mukaan tartuntoja on havaittu viimeisen kahden viikon jaksolla Suomessa 1 840, kun edellisellä kahden viikon ajanjaksolla niitä todettiin 2 857. Tautitilanne siis näyttää jatkavan kehitystään hyvään suuntaan.

Kaikkiaan epidemian aikana Suomessa on todettu hieman yli 93 000 koronavirustartuntaa.