Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Su­den­met­säs­tys­kiel­to tur­haut­taa met­säs­tä­jiä Lu­mi­joel­la, jossa kaikki oli jo val­mis­ta jahtia varten: "La­ki­tek­ni­set seikat vievät nyt huomion var­si­nai­ses­ta asias­ta"

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös laittaa susien kannanhoidolliset metsästysluvat jäihin viime metreillä turhauttaa metsästäjiä Lumijoella. Sudenpyynnin olisi ollut määrä alkaa tiistaina.

Lumijoen Metsästysyhdistys ry:n puheenjohtajan Jussi Poutiaisen mukaan kaikki käytännön järjestelyt pyyntiä varten oli jo ehditty tehdä ja Riistakeskuksen järjestämät koulutukset käydä. Sudenpyyntiin oli myös ilmoittautunut riittävästi väkeä.

Suomen riistakeskus myönsi viime vuoden lopulla yhteensä neljä kannanhoidollisen metsästyksen poikkeuslupaa yhteensä 18 suden metsästykseen. Poikkeusluvat oli myönnetty ajalle 1.–15. helmikuuta ja niillä oli määrä metsästää kaksi sutta Liminka-Lumijoen alueelta Revonlahden parista, kahdeksan sutta Kuhmon Saunajärven laumasta, viisi sutta Kauhajoki-Karvian alueelta Lauhanvuoren laumasta ja kolme sutta Someron, Nummi-Pusulan ja Tammelan alueelta Somerniemen laumasta.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kuitenkin asetti Riistakeskuksen myöntämät poikkeuslupapäätökset toimeenpanokieltoon

Lue tämä ja muut Lumijoen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_