Tilaajille

Sii­ka­la­keu­den met­sän­hoi­to­yh­dis­tys neu­vot­te­lee li­min­ka­lais­maan­omis­ta­jien puo­les­ta Me­ga­tuu­li Oy:n kanssa – "Kun on po­ru­kal­la liik­keel­lä, toinen kuun­te­lee enem­män"

"Esimerkiksi tuulivoimalan purkuvakuuden on oltava riittävän suuri. Joskus maanomistajan maalla olevan voimalan toiminta loppuu. Jos toimija ei pysty sitä purkamaan, vakuuden on katettava purkukustannukset", sanoo Siikalakeuden metsänhoitoyhdistyksen johtaja Kari Salo.

Liminka
Lautuannevalle suunnitellun tuulivoimapuiston maanvuokrausneuvottelut ovat edelleen kesken.
Lautuannevalle suunnitellun tuulivoimapuiston maanvuokrausneuvottelut ovat edelleen kesken.
Kuva: Vesa Joensuu

Siikalakeuden metsänhoitoyhdistys kerää Lautuannevan alueen metsänomistajilta valtakirjoja, jotta Maanomistajien arviointikeskus voisi käydä heidän puolestaan maanvuokrausneuvottelut Megatuuli Oy:n kanssa. Maanomistaja allekirjoittaisi vuokrasopimuksen kuitenkin itse. Metsänhoitoyhdistyksen johtaja Kari Salon mukaan valtakirjoja on tullut muutamia kymmeniä, ja neuvottelut tuulivoimayhtiön kanssa ovat parhaillaan käynnissä.

– Kun ollaan porukalla liikkeellä, toinen osapuoli kuuntelee enemmän. Lisäksi voimme käyttää apuna MTK:n juristien ja arviointikeskuksen henkilökunnan osaamista ja tietämystä.