Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Sii­ka­la­keu­den met­sän­hoi­to­yh­dis­tys neu­vot­te­lee li­min­ka­lais­maan­omis­ta­jien puo­les­ta Me­ga­tuu­li Oy:n kanssa – "Kun on po­ru­kal­la liik­keel­lä, toinen kuun­te­lee enem­män"

"Esimerkiksi tuulivoimalan purkuvakuuden on oltava riittävän suuri. Joskus maanomistajan maalla olevan voimalan toiminta loppuu. Jos toimija ei pysty sitä purkamaan, vakuuden on katettava purkukustannukset", sanoo Siikalakeuden metsänhoitoyhdistyksen johtaja Kari Salo.

Liminka
Lautuannevalle suunnitellun tuulivoimapuiston maanvuokrausneuvottelut ovat edelleen kesken.
Lautuannevalle suunnitellun tuulivoimapuiston maanvuokrausneuvottelut ovat edelleen kesken.
Kuva: Vesa Joensuu

Siikalakeuden metsänhoitoyhdistys kerää Lautuannevan alueen metsänomistajilta valtakirjoja, jotta Maanomistajien arviointikeskus voisi käydä heidän puolestaan maanvuokrausneuvottelut Megatuuli Oy:n kanssa. Maanomistaja allekirjoittaisi vuokrasopimuksen kuitenkin itse. Metsänhoitoyhdistyksen johtaja Kari Salon mukaan valtakirjoja on tullut muutamia kymmeniä, ja neuvottelut tuulivoimayhtiön kanssa ovat parhaillaan käynnissä.

– Kun ollaan porukalla liikkeellä, toinen osapuoli kuuntelee enemmän.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Limingan kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin