Nyt vietetään Muistiviikkoa: Mitä mies ajat­te­lee, kun saa muis­ti­sai­raus­diag­noo­sin työi­käi­se­nä? Lue kem­pe­le­läi­sen Teuvon tarina

Rantalakeus-maastot: Ter­ve­tu­loa juok­se­maan! Katso ai­ka­tau­lut ja ohjeet täältä

Mainos: KeKi pronssille, seuraa joukkuetta jatkossakin Rantalakeus Digissä: 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Ruo­ka­hä­vi­kis­tä kol­man­nes ko­ti­ta­louk­sis­ta – nyt vie­te­tään Hä­vik­ki­viik­koa, jonka on tar­koi­tus he­rä­tel­lä meitä

Ruokahävikkiä muodostuu niin ravitsemuspalveluissa, kaupoissa, teollisuudessa ja alkutuotannossa kuin kotitalouksissa. Kuluttajaliiton mukaan koko ruokaketjun hävikin arvioidaan olevan noin 360 miljoonaa kiloa vuosittain.

Kotitalouksien osuus ruokaketjun ruokahävikistä on suurin, peräti yli kolmasosa. Kotitalouksissa muodostuu ruokahävikkiä yli 100 miljoonaa kiloa vuosittain.

– Olen yllättynyt, että kotitalouksissa syntyy näin paljon ruokahävikkiä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.