Terveys: Jopa kol­man­nes muis­ti­sai­rauk­sis­ta olisi eh­käis­tä­vis­sä viiden sormen oh­jeel­la

Koulut: Luo­to-ryh­mäs­sä saa opis­kel­la omaan tahtiin – "Täällä ei tar­vit­se pelätä mi­tään", Riina kehuu

Mainos: Talvitarjouksena Rantalakeus Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Re­ser­vi­läis­up­see­rit ja entiset mi­nis­te­rit muis­tut­ta­vat: Pre­si­den­til­tä vaa­di­taan varmaa otetta puo­lus­tus­po­li­tii­kas­sa

Lukijalta

Olli Rehnillä (reservin luutnantti) on näyttöjä ja näkemystä maanpuolustuksen avainkysymyksistä. Realistisuus ja historiantaju näkyvät hänen henkilökohtaisissa ratkaisuissaan ja ajankohtaisissa puolustuksen ja asevelvollisuuden kehittämistä koskevissa kannanotoissa.

Puolustusvoimien ylipäällikkyys on keskeinen ja näkyvä osa presidentin vastuita. Ulko- ja turvallisuuspoliittinen vastuun kantaminen jää vajaaksi, ellei oteta huomioon puolustuskysymysten osaamista.

Presidentin harkintakykyä kysytään eritoten sotilaallisissa kysymyksissä.

Kannattaa huomata, että presidentti ylipäällikkönä päättää puolustuksen keskeisistä perusteista. Suomi puolustaa itseään niiden suunnitelmien pohjalta.

Presidenttiehdokkaat ovat suhtautuneet eri tavoin puolustusvoimiin ja niiden ajantasaiseen kehittämiseen kuten myös puolustusmenoihin ja asevelvollisuuden toteuttamiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin