Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pysyykö kynä kädessä ja mie­les­sä­si olisi hyvä tarina? –Oulun ym­pä­ris­tön ky­näi­li­jöi­den mi­ni­no­vel­li­ki­sas­sa ei sa­na­mää­räl­lä her­ku­tel­la, mutta idea on mitä mai­nioin

Rantalakeus
Oulun seudun ympäristön kynäilijät järjestävät myös taideleirejä. Nykyinen varapuheenjohtaja Anja Garanvölgyi maalaamassa Hailuodossa vuonna 2016.
Oulun seudun ympäristön kynäilijät järjestävät myös taideleirejä. Nykyinen varapuheenjohtaja Anja Garanvölgyi maalaamassa Hailuodossa vuonna 2016.
Kuva: Sauli Pahkasalo

Monitaiteellisten yhdistys, Oulun ympäristön kynäilijät ry juhlii tänä vuonna kymmenettä toimintavuottaan. Juhlavuoden kunniaksi yhdistys järjestää mininovellikilpailun, joka on avoin kaikille Pohjois-Pohjanmaalla asuville harrastajakirjoittajille.

Aihe on vapaa, mutta kirjoittaja voi osallistua kilpailuun enintään kahdella novellilla. Erityisen mielenkiintoisen kilpailusta tekee kilpailutyön merkkimäärä: mininovellissa saa olla korkeintaan noin 1 000 merkkiä. Teksti tulee kirjoittaa 1,5 rivivälillä ja 12 pisteen fonttikoolla.

Novellit tulee lähettää nimimerkillä varustettuna postitse 28. helmikuuta kello 16 mennessä yhdistyksen sihteeri Paavo Niskasaarelle. Osoite on Jyväkuja 6, 91800 Tyrnävä.

Kirjoittajan nimi yhteystietoineen tulee ilmoittaa kuoren sisällä suljetussa kuoressa. Kilpailun esiraati valitsee novelleista kymmenen parasta, joista päätuomarina toimiva tyrnäväläinen Tapani Tölli valitsee kärkikolmikon.

Ensimmäisen palkinnon saava kuittaa itselleen 200 euroa. Toiselle sijalle tuleva saa sata euroa ja kolmannelle sijalle tuleva 50 euroa. Kilpailun tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan Kirjan ja ruusun päivänä 23. huhtikuuta.

Yhdistys myös mahdollisesti kokoaa novelleista kokoelman.

Kynäilijöiden kotipaikka on Liminka. Perustavia jäseniä olivat oulunsalolainen Anneli Lehtikangas, liminkalaiset Maija Ahola ja Anja Garanvölgyi sekä kempeleläinen Rita Kumpulainen.

Tällä hetkellä yhdistyksen puheenjohtajana toimii Ahola.