PPSHP: Ko­ro­na­epi­de­mia on pysynyt tois­tai­sek­si hal­lin­nas­sa Poh­jois-Poh­jan­maal­la, vaikka uusia ta­pauk­sia to­de­taan ta­sai­seen tahtiin

Pohjois-Pohjanmaalla ollaan yhä epidemian perustasolla, vaikka koronavirustartuntoja todetaan tasaiseen tahtiin. Sairaanhoitopiirin mukaan tartuntojen lukumäärä on toistaiseksi pysynyt hallinnassa, vaikka epidemia eteneekin.

Koko alueella on epidemian aikana todettu 245 koronavirustartuntaa. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan, että edeltävän viikon ilmaantuvuus on alueella 3,75 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

PPSHP kertoo, että alueen koronatilannetta ja voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia voi jatkossa seurata uudelta Oyskorona-verkkosivustolta. Verkkosivua tullaan PPSHP:n mukaan päivittämään kerran päivässä.

Tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaalla ovat THL:n suositukset maskin käytöstä joukkoliikenteessä, matkalla koronatestiin ja karanteenin aikana sekä silloin, kun maahan saavutaan riskialueilta. Alueellinen suositus maskin käytöstä on voimassa terveydenhuollossa.

Lisäksi viime viikolla Pohjois-Pohjanmaalle annettiin suositus siirtyä etätyöhön, jos se on mahdollista.

Alueella on kielletty sellaiset yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Yli 50 henkilön tilaisuuksia voi kuitenkin järjestää, jos niissä noudatetaan koronaturvallisuuteen liittyvää ohjeistusta.