Urheilu : Ran­ta­la­keus-maas­to­jen infon löydät täältä

Po­lii­sin uusissa moot­to­ri­pyö­ris­sä pa­ran­net­tua val­von­ta­tek­niik­kaa – käy­tös­sä myös Oulun alueel­la

Kawasaki Ninja H2 SX.
Kawasaki Ninja H2 SX.
Kuva: Poliisi

Poliisihallitus on hankkinut poliisille 13 ajoneuvotietokoneella varustettua moottoripyörää. Poliisihallituksen materiaalihallintopäällikkö Jussi Kiiski kertoo tiedotteessa, että tavoitteena on saada poliisille uutta suorituskykyä ja tehostaa poliisin liikenneturvallisuustyötä.

– Moottoripyöriin asennetut ajoneuvotietokoneet lisäävät poliisin liikennevalvontakykyä moottoripyöräkaluston osalta huomattavasti. Moottoripyörien ajoneuvotietokoneissa on samat toiminnot kuin poliisiautoissa mm. rekisterinlukukamera ja keskinopeusmittaus, Kiiski sanoo.

Poliisi on hankkinut alkaneelle ajokaudelle kaikkiaan 20 uutta moottoripyörää. Ajoneuvotietokoneella varustetut moottoripyörät ovat Kawasaki Ninja H2 SX SE -mallisia ja muut Kawasaki Ninja 1000SX ja Versys 1000SE -moottoripyöriä.

Kawasaki Versys 1000SE.
Kawasaki Versys 1000SE.
Kuva: Poliisi

Oulun alueella on viime vuonna otettu käyttöön yksi Kawasaki Ninja H2 SX ja tänä keväänä käyttöön on otettu yksi Kawasaki Versys 1000SE.

Ajoneuvotietokoneella varustettuja moottoripyöriä on ollut ennen tätä hankintaa poliisin käytössä vain muutamia. Yhteensä poliisilla on 165 moottoripyörää, joista lähes puolet koulutuskäytössä Poliisiammattikorkeakoulussa.