Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Park­ki­alueen puomit pois­tu­vat: Oulun len­to­ase­mal­la py­sä­köin­ti mak­se­taan en­nak­koon ja tiis­tais­ta alkaen maksun voi suo­rit­taa äly­pu­he­li­mel­la

Pysäköinnin käteismaksumahdollisuus poistuu kokonaan – jatkossa pysäköinti maksetaan aina ennakkoon.

Oulunsalo

Oulun lentoasema siirtyy monien muiden Finavian lentoasemien tavoin pysäköinnin mobiilimaksamiseen, tiedottaa Finavia.

Lentokenttäpysäköinnin voi maksaa 3. marraskuuta 2020 lähtien matkapuhelimen Parkman-, Easypark- ja Moovy-sovelluksilla. Osa näistä on jo tuttuja maksutapoja Oulun keskustan parkkialueilta.

– Pysäköinnistä tulee entistäkin sujuvampaa ja helpompaa uuden maksutavan myötä. Matkalta palatessa kotiin lähtö lentoasemalta hoituu aiempaa nopeammin, sanoo Oulun lentoasemanpäällikkö Liisa Sallinen Finavian tiedotteessa.


Pysäköinti maksetaan jatkossa aina ennakkoon. Mobiilisovellusten lisäksi pysäköinnin voi maksaa luotto- tai pankkikortilla ennakkomaksuautomaateilla, joista kaksi sijaitsee lähtöaulassa ja kaksi tuloaulassa. Käteismaksumahdollisuutta ei enää ole.

─ Sovelluksia käyttämällä parkkeeraus on edullisempaa kuin automaatilla maksamalla. Pysäköintiaikaa pystyy myös muokkaamaan sovelluksella. Sitä voi lisätä, jos matka kestääkin pidempään, kertoo Sallinen.

Parkkialueet säilyvät ennallaan, mutta puomit poistuvat tulevaisuudessa kokonaan. Vanhat maksuautomaatit poistetaan käytöstä, kun niitä käyttäneet asiakkaat ja autot ovat poistuneet lentoasemalta.

Oulun lentoasemalla on kaksi pysäköintivyöhykettä, joista lähempänä terminaalia sijaitsevalla P1-alueella on mahdollista myös saada auto lämmitykseen matkan ajaksi. Molemmilla vyöhykkeillä ensimmäiset 20 minuuttia ovat ilmaisia.

Mobiilimaksu Parkman-, Easypark-, ja Moovy-sovelluksilla on jo käytössä monilla muilla Finavian lentoasemilla, kuten Vaasassa, Rovaniemellä, Kuopiossa ja Turussa.