Mainos: La­keus­rak­kau­den vah­vis­ta­ja. Tutustu Ran­ta­la­keus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­toi­mit­ta­ja Sauli uskoo, että tuu­li­voi­ma pysyy ta­pe­til­la vielä pitkään ja niin pitää ol­la­kin: "A­suk­kaat toi­voi­vat kun­nal­ta selkeää lin­jaus­ta myl­ly­jen ja asu­tuk­sen vä­li­seen etäi­syy­teen."

-
Kuva: Jarmo Kontiainen

Limingan kunnanhallitus teki maanantain odotetun päätöksen. Lautuannevan tuulivoimapuistoa ei lähdetä kaavoittamaan, kuten viime viikolla seminaarissa koolla olleet valtuutetut hallitus ohjeistivat. Rantalakeuden haastattelussa tuulivoimaa kuntaan mielineen Megatuuli Oy:n toimitusjohtaja toivoi hallituksen päättävän valtuuston linjausta vastaan. Uutinen olisi ollut iso, jos näin olisi toimittu.

Lautuannevan osalta päätös oli yllättävänkin yksimielinen. Alueen asukkaiden hanketta vastustavalla laajalla, vahvalla rintamalla oli yksituumaisuuteen varmasti vaikutusta. Tapahtumaketju osoitti senkin, että kuntalaisten ääntä kuunnellaan. Lautuannevan tuulipuisto on nyt kaadettu, mutta muualle Liminkaan myllyjä voi vielä nousta. Tässä lehdessä kerromme Jaurannevan tuulivoimasuunnitelmista paikallisten asukkaiden näkökulmasta. Myrsky Oy haluaisi toteuttaa kolmen kunnan alueelle ison tuulivoimapuiston. Limingassa tuulipuistoyleiskaavan tekemisestä on jo päätetty, Tyrnävällä kaavoituspäätöstä ei ole tehty ja Muhoksella tuulivoimakaavoitusta halutaan miettiä koko kunnan näkökulmasta ennen yksittäisen kaavan työstämistä.