Kirjallisuus: Lu­ku­tär­pit lomaan – Näitä kirjoja la­keu­den kir­jas­to­am­mat­ti­lai­set suo­sit­te­le­vat

Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Moni omasta hii­li­ja­lan­jäl­jes­tään huonoa omaa-tun­toa poteva voi hy­vi­tel­lä te­ke­mi­siään kom­pen­saa­tio­pal­ve­lus­sa – ­toi­min­ta pe­rus­tuu hii­li­nie­lu­jen li­sää­mi­seen tuh­ka­lan­noi­tuk­sel­la suo­ma­lai­sis­sa ta­lous­met­sis­sä

Suomeen saatiin viime syksynä ensimmäinen ja tällä hetkellä ainoa ISO-sertifioitu päästökompensaatio palvelu, Rakeistus Oy:n luoma ja verkossa toimiva Hiilinielurekisteri.

Rantalakeus
Hiilinielurekisteri on yksi tapa kompensoida hiilijalanjälkeä.
Hiilinielurekisteri on yksi tapa kompensoida hiilijalanjälkeä.
Kuva: Miku Huttunen

Ostat kompensaatiopalvelua ja hyvität jättämääsi hiilijalanjälkeä: vuosipäästöäsi tai etelän lomamatkaa, laskettelureissua tai bensasyöppöä autoasi. Yritykset voivat kompensoida vaikkapa projektin tai tuotteen valmistuksen päästöistä kenties niitä, joita ei päästöjä vähentävillä toimenpiteillä onnistuta välttämään.

Ensimmäiseksi ideasta tulee mieleen nykyaikainen versio keskiaikaisesta anekaupasta, jolla poispyyhittiin ihmisten pahoja tekoja ”Ave Marioita” ostamalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin