Mainos: La­keus­rak­kau­den vah­vis­ta­ja. Tutustu Ran­ta­la­keus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Miesten ja naisten Su­per­pe­sis vauh­tiin ke­sä­kuun alussa – puo­li­vä­li­erä­vai­hees­sa run­ko­sar­jan parhaat saavat valita vas­tus­ta­jan­sa

Pattijoen Urheilijat ja Kempeleen Kiri aloittavat Superpesis-kautensa kesäkuun alussa. Kuvassa PattU:n Tuukka Sarkkinen (oik.) ja KeKi:n Heikki Savikoski.
Pattijoen Urheilijat ja Kempeleen Kiri aloittavat Superpesis-kautensa kesäkuun alussa. Kuvassa PattU:n Tuukka Sarkkinen (oik.) ja KeKi:n Heikki Savikoski.
Kuva: Vesa Joensuu

Pesäpalloliitto julkisti perjantaina miesten ja naisten pääsarjojen päivitetyt otteluohjelmat. Sekä miesten että naisten Superpesiksen avauskierros pelataan 1. kesäkuuta.

Kempeleen Kirin miesten joukkueen ensimmäinen ottelu on ohjelmassa keskiviikkona toinen kesäkuuta, kun Sarkkirantaan saapuu vieraaksi Vimpelin Veto.

Pattijoen Urheilijoiden kausi alkaa kolmas kesäkuuta vierasottelulla Kiteellä.

Pohjois-Pohjanmaan paikallisottelut pelataan 11. kesäkuuta Rännärillä ja viides elokuuta Sarkkirannassa.

Naisten Superpesiksen ainoa pohjoisen joukkue Kempeleen Kiri on ensimmäisen kerran tositoimissa kolmas kesäkuuta Lapualla. Kotikentällään KeKi esiintyy ensimmäisen kerran tiistaina kahdeksas kesäkuuta.

Miesten ja naisten Superpesiksen puolivälierät, välierät ja loppuottelut pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Kauden uutuus on runkosarjassa sijoille 1–4 sijoittuneiden joukkueiden mahdollisuus valita vastustajansa sijoilta 5–8. Ensimmäisenä valintavuorossa on runkosarjan voittaja.