Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Met­si­tyk­seen on tar­jol­la tukea – voit il­moit­tau­tua Ou­lun­sa­lon Var­ja­kas­sa pi­det­tä­vään ti­lai­suu­teen 4. lo­ka­kuu­ta men­nes­sä

Oulunsalo
Oulunsalossa puhutaan ensi viikolla metsittämisestä.
Oulunsalossa puhutaan ensi viikolla metsittämisestä.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Viime maaliskuusta alkaen on ollut mahdollista hakea tukea joutoalueiden metsitykseen.

– Valtio näkee niiden metsittämisen tärkeäksi, jotta ne saadaan hiilinieluiksi ja on varannut huomattavaa rahallista tukea  metsitystoimenpiteisiin. Parhaimmillaan tuki voi olla jopa pari tuhatta euroa hehtaarilta. Tukea voi hakea vielä tänä ja ensi vuonna, Pauli Kankainen kertoo.

Oulunsalon Varjakassa järjestetään tilaisuus, jossa metsittämiseen liittyviä asioita käydään läpi sekä teoriassa että käytännössä.

Tilaisuus pidetään torstaina 7. lokakuuta Warjakan Bar&Grillissä kello 10. Tilaisuuden järjestää Oulun Seudun Metsätilanomistajat yhdessä Metsäkeskuksen asiantuntijoiden kanssa.

Tilaisuus on ilmainen ja kaikille avoin. Tarkoituksena on käydä  läpi metsitystukilakiin ja -asetukseen liittyviä yksityiskohtia ja käytännön toimenpiteitä.

– Metsitykseen liittyviä toimenpiteitä havainnollistetaan aivan lähistöllä sijaitsevilla maastokohteilla, Kankainen kertoo.

Tarkempia tietoja tapahtumasta löydät täältä.  Sieltä löytyvät myös yhdistyksen puheenjohtajan ja sihteerin yhteystiedot, joille voi ilmoittautua 4. lokakuuta mennessä.