Rantalakeus-maastot: Ter­ve­tu­loa juok­se­maan koko per­heel­lä – katso ai­ka­tau­lu täältä

Mainos: KeKi pronssille, seuraa joukkuetta jatkossakin Rantalakeus Digissä: 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Markus on löy­tä­nyt elä­män­sä upeim­mat mai­se­mat erä­maas­ta – ret­kei­lys­tä tuli li­min­ka­lai­sel­le elä­män­ta­pa

Markus Ilmonen sai ulkoilukipinän partiossa.

Liminka
-
Kuva: Markus Ilmonen

Ulkoilun ja liikkumisen suosio on nostanut suosiotaan kuluvan vuoden aikana. Liminkalainen Markus Ilmonen ei kuulu heidän joukkoonsa. Hänelle retkeily ja ulkona liikkuminen on ollut aina tärkeää.

– Harrastus lähti liikkeelle partiosta. En edes muista, milloin tein ensimmäisen vaellukseni partioporukan kanssa. Varmaankin se oli joskus alakoulun ensimmäisten luokkien aikana.

Partiossa tarttui ulkoilukipinä, joka on kantanut näihin päiviin asti. Välillä vaellus- ja melontareissuja on tullut tehtyä vähemmän, välillä enemmän.

– Nuorempana aikaa oli enemmän. Töissä käyvä ihminen ei voi kuitenkaan lähteä pitkille retkille arkena. Aikaa on lähinnä lomilla.

Reissut kestävät yleensä viikonlopun. Lomilla vaelluksilla voi mennä pitempäänkin.

Vaellukset taittuvat vaihtelevin välinein. Toisinaan mukana on fatbike tai kajakki. Talvella reissut etenevät hiihtäen. Kesällä Markus Ilmonen taas nauttii tuntureilla juoksemisesta jopa niin paljon, että hän on osallistunut NUTS-juoksutapahtumien järjestämiseen.

– Varusteista riippuu etenemisen nopeus. Mitä lujempaa on tarkoitus mennä, sitä vähemmän mukana on varusteitakin. Juostessa riittää siis kalvotakki ja housut sekä hieman pikaista purtavaa.

-
Kuva: Markus Ilmosen kotialbumi


Kolme tärppiä

Pallas-Yllästunturi: Hieno paikka, jossa kerot ja tunturit ihastuttavat upeudellaan. Yksi Suomen hienoimpia paikkoja.

Karhunkierros: Oulangan kansallispuistossa kanjonit ja jokiuomat ovat poikkeuksellisen komeita.

UKK-kierros/Kiilopää: Vaihtoehtoja liikkujalle. Voi meloa ja vaeltaa. Talvellakin mukava kohde. Mahdollista kulkea rajalle asti ja käydä Korvatunturilla.